Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Με μοναδικό χορηγό την ιδεολογία μας

Στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο Ιλιον στο πάρκο «Α. Τρίτσης», το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

Χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι θα συναντηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ανατροπής
Χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι θα συναντηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ανατροπής
«Ολη μας η προσοχή συγκεντρώνεται στην εργατική, εργαζόμενη, άνεργη νεολαία, στους νέους και τις νέες της μαθητείας, στην ειδικευόμενη νεολαία, στα παιδιά των αυτοαπασχολούμενων φτωχών και της φτωχής αγροτιάς, γιατί η βάση είναι η εργατική δουλειά...» (Απόφαση 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ).

Μετά από πολλά χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» επιστρέφει στη Δυτική Αθήνα, εκεί όπου συγκεντρώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργατικά, λαϊκά στρώματα, παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών, χιλιάδες μεταναστόπουλα.

Η Οργάνωση - ύστερα από απαίτηση χρόνων των εργαζομένων και της νεολαίας, που σκόνταφτε στην άρνηση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δημοτικών αρχών τους - αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών και φέτος στήνει τη μεγαλύτερη γιορτή της νιότης στο Ιλιον και συγκεκριμένα στο πάρκο «Α. Τρίτσης». Και η επιλογή του χώρου μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έχει κυρίως διεκδικητικό χαρακτήρα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πάρκο είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στα δυτικά, που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί, ιδιώτες και επιχειρηματίες καιροφυλακτούν, περιμένοντας την ευκαιρία να βάλουν το πόδι τους στο χώρο, ενώ ήδη στη λειτουργία του πάρκου συμμετέχει το Ιδρυμα Λάτση, διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποκτούν ξαφνικά λόγο και αρμοδιότητες σε αυτό, ενώ αξίζει να θυμίσουμε την περσινή παραχώρησή του για τη διοργάνωση του 5ου ναρκωφεστιβάλ από αυτοαποκαλούμενους οικολόγους, ενώ τώρα με τον «Καλλικράτη» ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο στο πάρκο. Ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας γνωρίζει από πρώτο χέρι τους αγώνες και των κομμουνιστών για τη δημιουργία και τη διαφύλαξη του πάρκου, έχει δει τις περιφρουρήσεις των μελών της ΚΝΕ γύρω από αυτό κάθε φορά που καίγεται η Ελλάδα, τους αγώνες τους για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού σε αυτό. Με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό αναδεικνύεται η ανάγκη για προστασία του πάρκου και κάθε ελεύθερου χώρου, με επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Οι κομμουνιστές έχουν δώσει πολλές μάχες για τη δημιουργία και τη διαφύλαξη του πάρκου
Οι κομμουνιστές έχουν δώσει πολλές μάχες για τη δημιουργία και τη διαφύλαξη του πάρκου
«Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», είναι το κεντρικό σύνθημα του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που ήδη ταξιδεύει σε όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής της νεολαίας θα κορυφωθούν στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο Ιλιον, με μοναδικό χορηγό «την ιδεολογία μας, τις αξίες και τα οράματά μας». Μια βδομάδα νωρίτερα από τις εκδηλώσεις της Αθήνας, θα γίνει το κεντρικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Ο χώρος στο πάρκο «Α. Τρίτσης» θα αρχίσει να διαμορφώνεται τις επόμενες μέρες. Θα περιλαμβάνονται σε αυτόν μια κεντρική σκηνή και μια δεύτερη μουσική σκηνή, ένα θέατρο που θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις ανεβασμένες από ερασιτεχνικές ομάδες και μια μικρότερη θεατρική σκηνή, που εκτός των άλλων θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα. Ακόμη θα υπάρχουν διάφοροι χώροι ανά τομείς, όπως Παιδεία, Υγεία, Ναρκωτικά. Ιδιαίτερης σημασίας για το φετινό φεστιβάλ θα αποτελεί η Διεθνούπολη, ενώ βάρος δίνεται στον κινηματογράφο που θα λειτουργεί στο χώρο και θα φιλοξενεί αφιερώματα στην κρίση και στην επανάσταση. Παράλληλα στο χώρο του πάρκου θα λειτουργούν τα βιβλιοπωλεία της «Σύγχρονης Εποχής», εκθέσεις με βιντεοπροβολές, καθώς και το περίπτερο του «Οδηγητή». Ακόμη στο χώρο θα φιλοξενηθούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων, κοινότητες μεταναστών, εργαστήρια, παιδότοπος και άλλα.

Η χρήση και η λειτουργία του πάρκου για το λαό να είναι δωρεάν. Είναι το αίτημα διεκδίκησης που αναδεικνύεται και μέσα από τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο συγκεκριμένο χώρο

EUROKINISSI

Η χρήση και η λειτουργία του πάρκου για το λαό να είναι δωρεάν. Είναι το αίτημα διεκδίκησης που αναδεικνύεται και μέσα από τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο συγκεκριμένο χώρο
Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει καταφέρει με μοναδικό τρόπο να συνδυάζει το πολιτικό περιεχόμενό του με την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας. Φέτος, στις σκηνές του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν - με βάση τις μέχρι τώρα συμμετοχές - οι παρακάτω καλλιτέχνες: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Δουνιάς, «En Cardia», Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Ντουνιάς, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Χαλκιάς, Πολυφωνικό Τραγούδι («Χαονία», «Lοt Curbeti», «Rodino», Ηπειρώτικη Ζυγιά Θωμά Λώλη), Χάλκινα Κοζάνης.

Ξεχωριστή θέση στο τριήμερο του Φεστιβάλ θα έχει ο Αθλητισμός. Ο Αθλητισμός, για τον οποίο παλεύουν οι κομμουνιστές, θα «αναμετρηθεί» με τον πλήρως εμπορευματοποιημένο και «ανταποδοτικό» μοντέλο που πλασάρει σήμερα το σύστημα. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολή βίντεο, τις μέρες του φεστιβάλ η ΚΝΕ θα «ανοίξει» και το ζήτημα του Αθλητισμού ως δικαίωμα για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό, ως παράγοντας υγείας, κοινωνικοποίησης, το ζήτημα του περιεχομένου της φυσικής αγωγής στο σχολείο, θα αναπτύξει την πρόταση για σχεδιασμό μιας πολιτικής αθλητισμού για όλους στο σχολείο, στο δήμο, στη δουλειά. Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων. Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης θα είναι «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις» και θα είναι αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν έγκαιρα στα τηλέφωνα 6987706814 και 6973025091. Στη διάρκεια του κεντρικού τριημέρου του φεστιβάλ στην Αθήνα θα γίνει επίσης τουρνουά σκακιού και θα διοργανωθούν αθλητικές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.


Η τιμή του εισιτηρίου για το Φεστιβάλ είναι 4 ευρώ.


E. Tζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ