Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Για καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και εξαναγκασμό των εργαζομένων να δουλεύουν σε συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης, καταγγέλλει την επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης», που δραστηριοποιείται στη Β. Ελλάδα και στην Κοζάνη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, ήδη, οι επιχειρήσεις «Αρβανιτίδη» στην Κοζάνη προχώρησαν σε 6 απολύσεις τις προηγούμενες μέρες ενώ φημολογείται ότι θα απολύσουν άλλους 12 εργαζόμενους μέσα στους επόμενους μήνες. Aναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρισης αντιμετωπίζουν καθημερινά στο χώρο δουλειάς την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας με τη συστηματική παράταση του ωραρίου λειτουργίας και τις απλήρωτες υπερωρίες αφού εξαναγκάζονται να δουλεύουν 6 ώρες, ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση για 4 ώρες. Επίσης, στους εργαζόμενους γίνεται έλεγχος των πόντων ατομικής κατανάλωσης εμπορευμάτων από τα καταστήματα της αλυσίδας όπου δουλεύουν, απαγορεύοντας με αυτό τον τρόπο να ψωνίζουν από άλλα καταστήματα και επεκτείνεται αυτός ο έλεγχος στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που δεν πήρε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ