Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1
Αγκαθωτές... τουλίπες

Με εντυπωσιακή ανατροπή αφού ανεβάζοντας την απόδοσή της στο Β μέρος επικράτησε με 2-1 της Βραζιλίας, η Ολλανδία έκανε χθες την μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού Μουντιάλ αφήνοντας εκτός συνέχειας το βασικό φαβορί. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον τεχνικό των Βραζιλιάνων Ντούνγκα να υπέβαλε την παραίτησή του. Η Ολλανδία επέστρεψε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1998 στην Ολλανδία, όταν και είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Βραζιλία. Αυτή είναι η 4η μόλις φορά που οι Οράνιε φτάνουν στα ημιτελικά του θεσμού, με τις άλλες δύο να είναι το 1974 και το 1978, στις οποίες είχε φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε. Από την άλλη, η Βραζιλία έμεινε για 2η συνεχόμενη φορά εκτός 4άδας, καθώς είχε αποκλειστεί στους «8» και πριν 4 χρόνια στην Γερμανία από την Γαλλία.

Η «σελεσάο» άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' με τον Ρομπίνιο, σε ένα τέρμα που ήταν δημιουργός ο Φελίπε Μέλο, αλλά έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Ο μέσος της Γιουβέντους στο 53' ισοφάρισε άθελά του με αυτογκόλ, ενώ αποβλήθηκε στο 73' με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν. Την ανατροπή για τις...τουλίπες ολοκλήρωσε ο Σνάιντερ στο 68' με κοντινή κεφαλιά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ , Φαν ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Οοϊερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ, Φαν Πέρσι (86' Χούντελααρ). ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνι Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (77 Νιλμάρ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ