Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η τιμή του ηλεκτρικού και ... οι δεσμεύσεις

Σε λίγες μέρες, μια νέα αύξηση του ΦΠΑ θα προσθέσει νέα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους και στα λαϊκά νοικοκυριά.

Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβερνητική απόφαση είναι ακόμη πιο επιβαρυντική, καθώς η αύξηση θα επιβληθεί σε κάθε λογαριασμό που θα εκδοθεί από την 1η του Ιούλη και μετά για το σύνολο της χρέωσης, δηλαδή και για ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο που αφορά ο λογαριασμός, είτε είναι έναντι, είτε εκκαθαριστικός.

Αυτή είναι η αλήθεια της κυβέρνησης, που, κατά τα άλλα, «πάγωσε» τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2010 και στη συνέχεια φρόντισε με τις αποφάσεις που πήρε να τους «φορτώσει» με αλλεπάλληλες χρεώσεις, από ΦΠΑ, τέλη και ειδικούς φόρους.

Αυτό είναι το ήθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει οδηγήσει σε αθροιστικές αυξήσεις των τιμολογίων, που ξεπερνούν το 10%.

Γιατί η κυβέρνηση, θα σου πουν τα ενημερωμένα στελέχη της, δεσμεύτηκε για «πάγωμα» της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι των τιμολογίων.

Αλλά και σ' αυτό ψεύδεται, καθώς η ενεργοποίηση της ρήτρας καυσίμου στη ΔΕΗ προκάλεσε μια πολύ μικρή, αλλά υπαρκτή, ποσοστιαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά παράβαση της «δέσμευσης» της κυβέρνησης, ενώ και η αύξηση του τέλους ΑΠΕ - από την οποία εξαιρούνται προς το παρόν οι οικιακοί καταναλωτές - επί της ουσίας έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα και την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ.

Αυτήν την αξία έχουν τα λόγια και οι «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης και όποιοι νομίζουν ότι τα χτυπήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους θα έχουν κάποιο τέλος είναι βαθιά γελασμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ