Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ σημαίνει παραγωγή κόντρα στα κέρδη

Αλέκα Παπαρήγα: Ο αγώνας είναι σκληρός. Πρέπει να οπλιστούμε με αντοχή. Αν σκύψουμε το κεφάλι, θα παίρνονται συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα και θα εμφανίζουν ότι ο λαός συμφωνεί

  • Η κρίση θα οξυνθεί τους επόμενους μήνες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Από την κρίση κάποιοι επιχειρηματίες θα βγουν πιο δυνατοί, κάποιοι θα κλείσουν. Πρέπει να παλέψουμε να μην απαξιωθεί παραπέρα η εργατική δύναμη, να μην πέσει το μεροκάματο, να ματαιώσουμε τις απολύσεις, όσο μπορούμε. Το ΚΚΕ παλεύει για πρόγραμμα προστασίας των ανέργων, και για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Βεβαίως, είναι πρόγραμμα ανεργίας, αλλά υπάρχει και αυτό το όπλο.
  • Στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της παραγωγής, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία. Με σχεδιασμό και έλεγχο από τους εργαζόμενους. Παραγωγή με κριτήριο τον άνθρωπο. Θα απαγορεύσουμε τις εισαγωγές προϊόντων που μπορούν να παράγονται στη χώρα μας. Θα μειώσουμε την εξάρτηση από τις εισαγωγές που ανεβάζουν και τα ελλείμματα. Ενα μέρος των ελλειμμάτων οφείλεται και στις αθρόες εισαγωγές. Αλλά χρειάζεται άλλη εξουσία, οικονομία, κοινωνία, χωρίς μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ