Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΠ ΚΑΙ ΕΑΑΚ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ
Μπλόκαραν τη συμμετοχή στην απεργία!

ΔΑΠ και ΕΑΑΚ, σε αγαστή συνεργασία, στο ΔΣ της Νομικής, επέλεξαν τον εκφυλισμό αντί για τη συμμετοχή στην απεργία

Μια αποκαλυπτική συμφωνία είχαν, χτες, στο προεκλογικό ΔΣ της Νομικής η ΔΑΠ και η ΕΑΑΚ: Υπερασπίστηκαν, με όλες τους τις δυνάμεις, τον εκφυλισμό του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και, στην ουσία, κάλεσαν, τους φοιτητές, την Πέμπτη, μέρα απεργίας, να φωνάζουν συνθηματάκια στην καταμέτρηση της Νομικής! Συγκεκριμένα, στο χτεσινό ΔΣ, η Πανσπουδαστική έκανε την εξής πρόταση: Να γίνει η καταμέτρηση, στη Νομική, ταυτόχρονα, για κάθε έτος, με όλες τις διαδικασίες να τηρούνται κανονικά. Σκοπός ήταν να ολοκληρωθεί σε λογικά χρονικά όρια η καταμέτρηση και οι φοιτητές να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Σημειώνουμε ότι στη Νομική, τα τελευταία χρόνια, η καταμέτρηση έχει φτάσει να τελειώνει περίπου δύο μέρες μετά!

Η ΕΑΑΚ δε συμφώνησε και ένα απ' τα «επιχειρήματά» της ήταν ότι αν τελειώσει η καταμέτρηση νωρίτερα αποστεώνονται(!) οι διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος! Εκτός απ' αυτό είπε, επίσης, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης να τελειώσει νωρίτερα η διαδικασία, λες και πρόκειται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού να επιδείξουν «πολιτική βούληση» για να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο τη μέρα της απεργίας! Η στάση της ΕΑΑΚ δεν εκπλήσσει, αφού έχει πρωτοστατήσει στη διάλυση των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος. Απλά, με αυτό τον τρόπο, συμπράττοντας με τη ΔΑΠ, αποδεικνύει το ρόλο της.

Το αποτέλεσμα είναι, με την αγαστή συνεργασία ΔΑΠ - ΕΑΑΚ, να καταψηφιστεί η πρόταση της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Τα επιχειρήματα της ΔΑΠ, με αναφορές στην πολιτική διαδικασία κι άλλα τέτοια, έδειξαν ξεκάθαρα αυτό που ξέρουν όλοι οι φοιτητές: Η ΔΑΠ, στην ουσία, στηρίζει τα μέτρα και δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές - και στη Νομική και παντού - μπορούν να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς που, μπροστά και πίσω απ' την πλάτη τους, εκφυλίζουν τα πάντα και δε θέλουν η επίθεση της κυβέρνησης να πάρει απάντηση!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ