Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ

ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: «Πέντε αλλαγές - επί τα χείρω - ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο αρχικό σχέδιό της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η ολική επαναφορά του νόμου Πετραλιά από την 1.1.2011, η διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος της διαδοχικής ασφάλισης, ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου, η προσθήκη ορίου ηλικίας για την έξοδο με 37 έτη ασφάλισης και οι περιορισμοί στους δικαιούχους της "βασικής - προνοιακής σύνταξης" συνθέτουν τη νέα κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό (...) Η κεντρική φιλοσοφία του νέου συστήματος επικεντρώνεται στη λογική "περισσότερα έτη ασφάλισης προκειμένου να λάβει ο ασφαλισμένος μια αξιοπρεπή σύνταξη". Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τη δραματική μείωση του ποσού της σύνταξης, γεγονός που θα εξαναγκάζει τους ασφαλισμένους να παραμείνουν στην εργασία τους» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ: «Απολύσεις χωρίς όριο (...) κατάργηση του πλαφόν του 2% (...) Ενα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει την απασχόληση και θα διευκολύνει την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με άλλα μέτρα "ευελιξίας" όπως η κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αποσύνδεση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η διασύνδεση αμοιβών και παραγωγικότητας και ο περιορισμός του μη μισθολογικού κόστους - που επίσης εισηγείται η Κομισιόν - θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΦΟΒΟ: «Είναι μετωπική η σύγκρουση με τις αγορές, στις οποίες έχει υποταχθεί η πολιτική και σύρεται στην εφαρμογή αντιλαϊκών, ανάλγητων μέτρων νεοφιλελεύθερης λογικής. Αν η πολιτική δεν ανακτήσει την πρωτοβουλία για να υπηρετήσει τους πολλούς, η κοινωνική έκρηξη θα έρθει αναπόφευκτα και θα σαρώσει τις αγορές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρύπες εκατομμυρίων ευρώ φορτώνονται «με το καλημέρα» στον λαό(2021-12-10 00:00:00.0)
Τροπολογίες - εμπαιγμός για άνεργους και αγρότες(2014-09-26 00:00:00.0)
Αξιοποιείται για να κρύψει τα αντιασφαλιστικά σχέδια(2010-09-22 00:00:00.0)
Σαρωτικές ανατροπές σε όλο το εύρος των δικαιωμάτων(2008-03-09 00:00:00.0)
Προτάσεις που διευκολύνουν την κυβέρνηση(2001-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ