Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ «ΕΡΓΑΝΗ ΑΒΕΤΕ»
Στο πόστο του αγώνα για δεύτερη βδομάδα

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη», αναδεικνύουν τη σημασία μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Οπως και στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, οι εργάτες του «Εργάνη» θα διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ
Οπως και στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, οι εργάτες του «Εργάνη» θα διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ
Συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη των γραφείων της εταιρείας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία κατασκευής μπετό «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΒΕΤΕ», στο Βύρωνα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Η εταιρεία πρόκειται να πωληθεί στην πολυεθνική LAFARGE και δηλώνει πως οι εργάτες θα πληρωθούν από τη νέα ιδιοκτήτρια, ωστόσο, η τελευταία αρνείται ακόμη και να συναντηθεί μαζί τους.

Χτες, στο χώρο του εργοταξίου, βρέθηκε αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που διεξάγεται ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και να οξυνθεί το μέτωπο με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Την ολόπλευρη συμπαράστασή τους μετέφεραν και οι τοπικές ΚΟ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι θα παρέμβουν σε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στο μεταξύ, Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης. Οπως τονίζουν, η κατάσταση στην εταιρεία «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η πολιτική είναι που επιτρέπει στην εκάστοτε εργοδοσία να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων». Με την Ερώτησή τους, καλούν την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργατών.

«Στην απεργία με το ΠΑΜΕ»

Ο Ηλίας Σανταλτζόγλου, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων, μιλώντας στο «Ρ», τόνισε πως η εργοδοσία επικαλείται την κρίση, όμως «αυτό δεν υπάρχει σε μας. Η επιχείρηση έκλεισε με πολύ καλή δουλειά και παραγγελίες, δεν είχε ποτέ πρόβλημα δουλειάς». Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα για την επερχόμενη απεργία: «Θα είμαστε και πάλι εκεί, μαζί με το ΠΑΜΕ, όπως ήμασταν και στις 10 του Φλεβάρη. Εκεί που ανήκουμε κι εμείς. Εργάτες είμαστε, στον κλάδο της οικοδομής είμαστε, εκεί θα προχωρήσουμε».

Ο Βασίλης Αμοριανής, χειριστής μηχανήματος έργου, σημειώνει: «Ολοι ήμασταν ξένοι μεταξύ μας, εδώ και χρόνια, γιατί η δουλειά μάς έκανε να είμαστε ξένοι, αλλά τις τελευταίες βδομάδες, είμαστε όλοι ενωμένοι». Ενώ ο Κωνσταντίνος Καρακίτσος, επίσης εργαζόμενος στην «ΕΡΓΑΝΗΣ», απαντώντας σε κυβέρνηση - πλουτοκρατία που ζητά «θυσίες» από τους εργάτες, λέει: «Εμείς τι να πληρώσουμε για την κρίση; Εδώ δεν έχουμε λεφτά στην τσέπη μας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ