Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΛΑΡΙΣΑ
Κατέλαβαν συμβολικά τη νομαρχία

«Ολοι στην απεργία» ήταν το μήνυμα που έστειλε η χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων

Την πρόσοψη της νομαρχίας κάλυψε το πανό των ταξικών δυνάμεων
Την πρόσοψη της νομαρχίας κάλυψε το πανό των ταξικών δυνάμεων
Σε κατάληψη της Νομαρχίας Λάρισας, όπου ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό, στην πρόσοψη του κτιρίου, προχώρησαν χτες, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1.30 μ.μ., συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων, απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της πόλης. «Κυβέρνηση - ΝΔ - πλουτοκρατία διαλύουν ασφάλιση - υγεία - εργασιακά δικαιώματα. Αντιστεκόμαστε!» αναγραφόταν στο πανό, ενώ από τις ντουντούκες ακούγονταν τα συνθήματα των συνδικαλιστών που βροντοφώναζαν: «Ολοι στην απεργία. Ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση είναι να αντεπιτεθούμε με την πάλη μας, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα».

Την αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ επικροτούσαν οι Λαρισαίοι στους οποίους μοιράζονταν ανακοίνωση - κάλεσμα για την απεργία. Στην ανακοίνωση επισημαινόταν μεταξύ των άλλων: «Δηλώνουμε σήμερα με το συμβολικό αυτό τρόπο ότι είναι μέγιστη ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αντιδράσουν με αποφασιστικότητα και πυγμή. Αυτή η διάθεση και στάση είναι κρίσιμο και πρέπει να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη. Με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, παίρνουμε μέρος στον εργατικό ταξικό αγώνα για να αποκρούσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος μας, που μας επιβάλλει η κυβέρνηση για να δώσει νέες χρηματοδοτήσεις στην πλουτοκρατία». Και τόνιζε: «Εμείς οι εργαζόμενοι σ' όλους τους χώρους δουλειάς να μπούμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και τον ίδιο δρόμο. Για να κατακτήσουμε σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας».

«Επί ποδός» η Θεσσαλία

Οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ και των συγκεντρώσεων στις 10 Φλεβάρη εντείνονται και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Καθημερινά κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους. Επίσης, συνεχίζονται οι συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων, όπου παίρνονται αποφάσεις συμμετοχής, οι συσκέψεις εργαζομένων, ώστε να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια τους. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία και στην Καρδίτσα στις 10.30 π.μ. στη Δημοτική Αγορά.

Ενόψει της απεργίας, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Βόλο πικετοφορία η οποία θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Ερμού και Ιωλκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ