Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΥ
Τους χάλασε τη φιέστα

Δυναμική παρέμβαση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Στυλίδα πραγματοποίησαν μέλη και στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος

Τα πανό της ΠΑΣΥ στην αίθουσα της κυβερνητικής φιέστας αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων αγροτών
Τα πανό της ΠΑΣΥ στην αίθουσα της κυβερνητικής φιέστας αποπροσανατολισμού των μικρομεσαίων αγροτών
Να γυρίσουν την πλάτη στις φιέστες αποπροσανατολισμού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να κατέλθουν στους δρόμους του αγώνα, συντασσόμενοι με το συνεπές αγροτικό κίνημα, κάλεσαν τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους οι δυνάμεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ παρεμβαίνοντας δυναμικά στο «πανηγυράκι» που διοργάνωσαν το υπουργείο και τοπικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προχτές Κυριακή, σε αίθουσα του δημαρχείου της Στυλίδας, πρόβαλαν τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών, ωστόσο η υπουργός, Κ. Μπατζελή, έχασε, όπως φαίνεται, την ψυχραιμία της και, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τον «τσαμπουκά» θα προωθήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα.

Τη στιγμή που από το βήμα της εκδήλωσης η υπουργός έδινε μια από τις γνωστές παραστάσεις εντυπωσιασμού, τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ ξεδίπλωσαν πανό με τα συνθήματα «Προστασία της ντόπιας παραγωγής», «Κατώτερες εγγυημένες τιμές» και «Παλεύουμε για μια άλλη αγροτική πολιτική», φωνάζοντας το γνωστό από την περίοδο Τζουμάκα σύνθημα «Στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς». Απαίτησαν ακόμη να ανέβει στο βήμα των ομιλητών ο Γ. Νικολάου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Εχιναίων και στέλεχος της ΠΑΣΥ, ο οποίος κατήγγειλε τις «φιέστες» αποπροσανατολισμού που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε ότι η μοναδική διέξοδος της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα.

Η απάντηση της υπουργού ήταν μάλλον αναμενόμενη: «Ο λαός στις 4 του Οκτώβρη μας έδωσε την εντολή να σπάσουμε το σάπιο παρελθόν και να πάμε μπροστά», είπε, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί μπορεί οι εκμεταλλευόμενοι, ανάμεσά τους και οι φτωχομεσαίοι αγρότες, υπό την πίεση της πολύμορφης χειραγώγησης που δέχονται στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος, στην κάλπη να εκφράζονται ενάντια στα αντικειμενικά τους συμφέροντα, όμως η εκδοχή του «δρόμου» είναι πάντα μία από τις επιλογές εκείνες που μπορεί να διορθώσει την ψήφο τους. Και να είναι βέβαιοι, εκεί στα κυβερνητικά επιτελεία, ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ