Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010 - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Με ... άρωμα από το παρελθόν

Mετά από ένα σόου, που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και των διοργανώσεών του, το οποίο περιείχε έμμεσες διαφημίσεις για τις πολυεθνικές (παρουσίαση της μπάλας των αγώνων), αναφορές στον ανθρωπιστικό ρόλο (!) της ΦΙΦΑ στη Νότια Αφρική, διάσημους καλεσμένους κτλ, πραγματοποιήθηκε χτες η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην αφρικανική χώρα.

Θύμισε... ΗΠΑ

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Ελλάδα που κληρώθηκε στο 2ο όμιλο με αντιπάλους την Αργεντινή, τη Νιγηρία και τη Νότια Κορέα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τις δυο πρώτες χώρες είχε αντιμετωπίσει η Ελλάδα και στην προηγούμενη πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση το 1994 στις ΗΠΑ. Στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα στο «Nelson Mandela Bay Stadium» του Πορτ Ελίζαμπεθ στις 16.00. Τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξει με τη Νιγηρία στο «Free State Stadium» του Μπλόμφονταϊν στις 17 Ιούνη (17.00), ενώ την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο «Peter Mokaba Stadium» του Πόλοκβεϊν, την 22η Ιούνη στις 21.30.

Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι: 1ος) 1. Νότια Αφρική, 2. Μεξικό, 3. Ουρουγουάη, 4. Γαλλία. 2ος) 1. Αργεντινή, 2. Νιγηρία, 3. Νότια Κορέα, 4. Ελλάδα. 3ος) 1. Αγγλία, 2. ΗΠΑ, 3. Αλγερία. 4. Σλοβενία. 4ος) 1. Γερμανία, 2. Αυστραλία, 3. Σερβία, 4. Γκάνα. 5ος) 1. Ολλανδία, 2. Δανία, 3. Ιαπωνία, 4. Καμερούν. 6ος) 1. Ιταλία, 2. Παραγουάη, 3. Νέα Ζηλανδία, 4. Σλοβακία. 7ος) 1. Βραζιλία, 2. Βόρεια Κορέα, 3. Ακτή Ελεφαντοστού, 4. Πορτογαλία. 8ος) 1. Ισπανία, 2. Ελβετία, 3. Ονδούρα, 4. Χιλή.

Ελληνικές αντιδράσεις

Μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ. Μπορούμε να παρουσιαστούμε καλοί και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Εχουμε μισό χρόνο ακόμα για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε όλους τους παίκτες μας σε καλή κατάσταση. Η Αργεντινή είναι το απόλυτο φαβορί, δύσκολος αντίπαλος είναι και η Νιγηρία, ενώ προσοχή θέλει και η Κορέα».

Από πλευράς παικτών ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δήλωσε: «Το επίπεδο είναι υψηλό, είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Και οι τρεις είναι καλές ομάδες, αν και η Αργεντινή ξεχωρίζει. Θεωρώ καλή τη Νιγηρία και λιγότερο καλή την Κορέα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά μετά την Αργεντινή εκτιμώ πως εμείς και η Νιγηρία έχουμε περισσότερες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ