Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα «ξεμπερδέψουν»

Είναι δεδομένο ότι η άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεμπερδεύουν με την εξέγερση του Νοέμβρη του '73 και με ό,τι αυτή σηματοδοτεί στο σήμερα.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξέγερση αυτή δεν περιοριζόταν στον αγώνα ενάντια στη χούντα, αλλά προχωρούσε πολύ πιο πέρα. Είχε στόχους και συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, για τα λαϊκά δικαιώματα, για την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.

Γνωρίζουν ότι τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν αδικαίωτα, αλλά αντικειμενικά θα 'ρθεί η ώρα που η λαϊκή πάλη θα βάλει επί τάπητος το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας.

Γνωρίζουν επίσης ότι η μεγάλη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο από το Πολυτεχνείο προς την αμερικάνικη πρεσβεία εξακολουθεί να έχει έναν έντονο συμβολισμό, με σαφή κατεύθυνση και περιεχόμενο. Γι' αυτό κάνουν τα πάντα για να την εκφυλίσουν και να την αμαυρώσουν. Ολες οι δυνάμεις του συστήματος, σε όποιο τάχα διαφορετικό ταμπλό κι αν καμώνονται πως παίζουν. Πασχίζουν, χρόνια τώρα, με στημένα επεισόδια, ΜΑΤ και κουκουλοφόρους σε συμπαιγνία να στήνουν το σκηνικό που θα προβάλουν τα ΜΜΕ των μεγαλοκεφαλαιούχων, αποσιωπώντας την πάνδημη πορεία και τους στόχους. Με κόλπα φτηνά και παιδιάστικα. Οπως τις καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη έναρξη της πορείας από αυτούς που σπεύδουν πάντα να είναι στην «κεφαλή», το εξευτελιστικό «κρυφτούλι» με την αιματοβαμμένη σημαία, τα «σταμάτα ξεκίνα» των «πολύχρωμων» μπλοκ τους.

Κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά δε θα τους περάσει. Οπως δεν τους πέρασε χρόνια τώρα. Δε μπορούν να «ξεμπερδέψουν» με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ό,τι συμβολίζει και σηματοδοτεί στο σήμερα, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να «ξεμπερδέψουν» με το λαό και τους αγώνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ