Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βιτριόλι...

Η παράδοση των κλειδιών του σπιτιού στη μητέρα της Κωνσταντίνας Κούνεβα έγινε με όλους τους επικοινωνιακούς τύπους.

Οι κάμερες ήταν εκεί. Τα δελτία ειδήσεων των καναλιών φρόντισαν να μεταδώσουν τις εικόνες. Παρών ο κύριος υπουργός. Παρών και ο άλλος υπουργός. Που πριν μια βδομάδα παραχώρησε συνέντευξη για να ανακοινώσει ότι θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση της ανεύρεσης των δραστών. Που χτες τους επικήρυξε. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, δημοσιότητα. Να λοιπόν, που το κράτος έπραξε το χρέος του. Να που η κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία...

Στο μεταξύ, πίσω από τα φώτα, στα παρασκήνια της πραγματικής ζωής, εκεί που η προσποίηση, το τεθλιμμένο ύφος της «φιλανθρωπίας» και η μετατροπή του εγκλήματος σε θέαμα επίδειξης του «καλού σαμαρειτισμού» δεν περνάνε, εκεί που το έγκλημα παραμένει έγκλημα, τα δουλεμπορικά συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Το κράτος, που βάσει του σαιξπηρικού δόγματος λειτουργεί σαν τον Διάβολο, που, για να επιτελέσει το «έργο» του δεν έχει πρόβλημα να απαγγέλλει ακόμα και στίχους της Αγίας Γραφής, οικοδομεί και περιφρουρεί εκείνες ακριβώς τις εργασιακές σχέσεις, που επειδή η Κούνεβα τις κατήγγειλε, γι' αυτό βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

*

Οι κάμερες έσβησαν. Τα «συγχαρητήρια» μεταξύ των «ουμανιστών» για τη φιλευσπλαχνία τους έδωσαν και πήραν. Το τελετουργικό, αντίστοιχο των μαφιόζων που προσέρχονται να συλλυπηθούν στις κηδείες των θυμάτων τους, ολοκληρώθηκε. Η παράσταση διεκπεραιώθηκε και πάμε για «business us usual», «μπίζνες ως συνήθως», δηλαδή.

Με άλλα λόγια, τα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων είναι ανοιχτά, περιμένουν πελάτες και προσφέρουν τις «Κούνεβες» που παραγγέλνουν τα «αφεντικά» - μεταξύ άλλων και κρατικοί οργανισμοί.

Ολα, φυσικά, γίνονται με το νόμο. Και μάλιστα με το νόμο της ΕΕ.

Ευρωπαϊκή οδηγία είναι η ενοικίαση εργαζομένων. «Ντιρεκτίβα» της πολιτισμένης Ευρώπης είναι να υπάρχουν οι «ευέλικτες» καθαρίστριες των 500 ευρώ μισθό. Οι «ευέλικτοι» υπάλληλοι. Οι «ευέλικτοι» εργάτες που υπογράφουν ότι δουλεύουν για περισσότερες μέρες (αλλά που πληρώνονται για λιγότερες). Που υποτίθεται ότι αμείβονται για «τετράωρα» (αλλά δουλεύουν για απλήρωτα 6ωρα και 8ωρα).

*

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες, μετανάστες και Ελληνες, που «ενοικιάζονται» σαν φτηνό κρέας, απαλλαγμένο από «δώρα», «δικαιώματα» και «ασφάλιση», πήραν το μήνυμα των «ευεργετών» τους.

Αλλά το μήνυμα είναι εξαιρετικά διδακτικό και σαφέστατο κυρίως προς τους δουλέμπορους:

Συνεχίστε να εκμεταλλεύεστε την κάθε «Κούνεβα». Συνεχίστε - νόμιμα και ηθικά - να τις περιφέρετε σαν «λάφυρο» στα πεδία της «ευελφάλειας». Συνεχίστε! Μόνο να: Από δω και πέρα, όταν θα τις εκμεταλλεύεστε, όταν θα τις εξευτελίζετε, όταν θα τις μαστιγώνετε, αν κάνουν την «αποκοτιά» να διαμαρτυρηθούν για την τυραννία, μην τους ρίχνετε και βιτριόλι. Οχι τίποτα άλλο, αλλά πόσες φορές ακόμα θα μπορούν τα υπουργεία και οι υπηρεσίες του κράτους, το έγκλημα και την απόπειρα δολοφονίας να τα βαφτίζουν «εργατικό ατύχημα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ,(2021-11-13 00:00:00.0)
«Καλλικράτης» και εργασιακές σχέσεις(2010-10-19 00:00:00.0)
Απέναντι σ' ένα μαύρο μέτωπο(2003-08-13 00:00:00.0)
Θανάσιμος εχθρός της πλήρους απασχόλησης(2001-09-28 00:00:00.0)
Να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα(2001-08-05 00:00:00.0)
Να κλείσουν τα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας(2001-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ