Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοι στη μάχη των εκλογών

Από τις 19 μέχρι τις 26 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συνδικάτου

Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, μάχη σημαντική για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου και την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος νομού Αττικής. Από τις 19 μέχρι και τις 26 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδικάτου. «Ολοι στις εκλογές του Συνδικάτου μας, να μη λείψει κανείς», τονίζει η ανακοίνωση με την οποία το συνδικάτο καλεί σε μαζική συμμετοχή.

«Ολοι μαζί να δώσουμε νέα δύναμη στο Συνδικάτο μας, στους αγώνες του κλάδου μας, στην πάλη της εργατικής τάξης», σημειώνεται. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες, θα κάνουν το Συνδικάτο πιο μαζικό, πιο δυνατό και ικανό να παλεύει για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των εργατών του κλάδου.

«Δεν επιτρέπεται καμιά αδιαφορία και αναμονή», τονίζεται χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα της ανεργίας οξύνεται. Εργαζόμενοι πετιούνται καθημερινά στο δρόμο, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα των απολυμένων εργατών του Λαναρά και εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, τα μεροκάματα έχουν καθηλωθεί σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, ενώ το 8ωρο υπονομεύεται. Με την εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, οι εργαζόμενοι «θα δουλεύουμε νύχτα με νύχτα», σημειώνει το Συνδικάτο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις.

«Υπάρχει υπεύθυνος», τονίζει το Συνδικάτο. «Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει τη στήριξη των βιομηχάνων προχωράει σε νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, εντείνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος, γιατί «με συνδικάτο γερό, μαζικό, δυναμικό, ταξικό με τη δύναμη που δίνει η προσπάθεια των εργατριών και των εργατών, θα συντονίσουμε τη δράση μας, με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στον κλάδο, για να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού». Και καταλήγει: «Ολοι στη μάχη των εκλογών. Τίποτα δε χαρίστηκε. Ο,τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με αγώνα. Η αντίστασή μας, απέτρεψε τα χειρότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ