Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Μεγάλη αύξηση της συμμετοχής

Σημαντική ώθηση στην οργάνωση των αγώνων όχι μόνο σε επίπεδο επιχείρησης αλλά συνολικά στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μπορούν να δώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο σωματείο εργαζομένων της αρτοβιομηχανίας «Κατσέλης ΑΕ». Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ψήφισαν 210 εργαζόμενοι, όταν στις αρχαιρεσίες του 2007 (τις πρώτες που έγιναν), είχαν ψηφίσει μόλις 32.

Η «Αγωνιστική Ενότητα» (η μόνη παράταξη που συμμετείχε στις εκλογές) πήρε 210 ψήφους. Εκλέχτηκαν 7 αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών και 3 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (το 2007 οι εργαζόμενοι δεν είχαν εκλέξει αντιπροσώπους για τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις).

Η αυξημένη προσέλευση στις κάλπες έρχεται μετά από μια περίοδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις οποίες το σωματείο και οι εργαζόμενοι στην «Κατσέλης» είχαν σημαντική συμμετοχή, αντλώντας σημαντική δύναμη και πείρα για τη σημασία των συντονισμένων αγώνων και της ταξικής αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ