Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Τώρα είναι η ώρα για ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

«Ούτε ανοχή, ούτε "συμμετοχή" στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης», δηλώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωση με αφορμή την αδειοδότηση των κολεγίων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το πράσινο φως για την αδειοδότηση 40 κολεγίων το έχουν δώσει από κοινού όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που ψήφισαν και στήριξαν την αντίστοιχη κοινοτική οδηγία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Ο τσακωμός τους είναι υποκριτικός και έχει να κάνει μόνο με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους. Η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και η κατάργηση του άρθρου 16 στην πράξη έχει τη σφραγίδα αυτών των κομμάτων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές άμεσα να οργανώσουν την πάλη τους, να μην αφήσουν ούτε μέρα χαμένη δίνοντας πίστωση χρόνου στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση, να μη δείξουν καμιά ανοχή και καμιά συμμετοχή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, στην υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων. Η νέα κυβέρνηση δε θα καταργήσει κανένα αντιλαϊκό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, πάνω σ' αυτούς θα πατήσει για να φέρει κι άλλους (π.χ. νόμο - πλαίσιο). Αυτοί οι νόμοι θα καταργηθούν μόνο με την πάλη φοιτητών και σπουδαστών στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.

Τώρα είναι η ώρα που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να παρθούν μέτρα για την ανασύνταξη και οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Η διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα είναι ένα ακόμη εμπόδιο στο να δοθεί άμεση απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που είναι σε εξέλιξη γι' αυτό είναι ανάγκη να συγκληθούν τα προγραμματισμένα Πανσπουδαστικά Συνέδρια για ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα παλέψουν για να συγκροτηθεί διακριτός αγωνιστικός πόλος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική των μονοπωλίων, που θα δρα στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να διεκδικήσουν:

  • Να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα κολέγια, απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ