Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Δεν απαντά στην ανησυχία για τα σχολεία

Η ανάγκη το γονεϊκό κίνημα να διεκδικήσει αγωνιστικά την παρουσία γιατρού στα σχολεία αλλά και μέριμνα για άδειες για εργαζόμενους, των οποίων τα παιδιά θα νοσήσουν, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο

Το γονεϊκό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει για την εξασφάλιση ουσιαστικής προστασίας των μαθητών από τη «νέα γρίπη»

Eurokinissi

Το γονεϊκό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει για την εξασφάλιση ουσιαστικής προστασίας των μαθητών από τη «νέα γρίπη»
Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης», με κυριότερο, την απουσία, ουσιαστικά, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χτες ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διαβεβαίωσε ότι «τα πάντα θα είναι στη θέση τους(...). Ολα θα λειτουργήσουν ομαλά», αναφερόμενος συγχρόνως στις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας, οι οποίες μεταθέτουν την πρόληψη και προστασία, στην ευθύνη του εκπαιδευτικού!

Σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, αν κάποιος μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα της «νέας γρίπης», δεν πρέπει να προσέρχεται στο σχολείο. Ομως δεν υπάρχει καμιά μέριμνα από την κυβέρνηση για άδειες με αποδοχές στους εργαζόμενους γονείς, που θα αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι για να φυλάξουν και να περιθάλψουν τα μικρά παιδιά τους, στην περίπτωση που νοσήσουν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει σε όλα τα σχολεία το απαιτούμενο υλικό και εξοπλισμός. Την ίδια στιγμή, σχετικά με καταγγελίες ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καλούνται οι σύλλογοι γονέων να συνδράμουν οικονομικά στην αγορά του εξοπλισμού, ο υπουργός σχολίασε ότι «αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό»...

Σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε: Στη σύσταση ειδικού τηλεφωνικού κέντρου στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550, με σκοπό να δίνει πληροφορίες στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τον ιό της γρίπης. Την προετοιμασία από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, εκπαιδευτικού προγράμματος δύο εβδομάδων, διάρκειας τριών ωρών καθημερινά, ξεχωριστό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Μίλησε για έγκαιρη αποστολή του ενημερωτικού υλικού στα σχολεία και για διεξαγωγή επιμορφωτικών συναντήσεων για στελέχη εκπαίδευσης και προσωπικό καθαριότητας σε πρώτη φάση και για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε δεύτερη φάση. Βέβαια η προστασία της υγείας μαθητών και εργαζομένων δεν είναι ζήτημα απλά ενημέρωσης, αλλά προϋποθέτει μέτρα όπως η εξασφάλιση διαρκούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού (γιατροί κτλ.), σε κάθε σχολείο (αλλά και τόπους δουλειάς κτλ.), κινητών μονάδων υγείας του υπουργείου Υγείας που θα αναλαμβάνουν την ιατρική εξέταση όλων για τον εντοπισμό κρουσμάτων, πρόσληψη καθαριστριών για να υλοποιούνται όλα τα αναγκαία μέτρα που το ιδιο το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει ως αναγκαία για την συνεχή καθαριότητα, τον εμβολιασμό με εμβόλια (π.χ. του πνευμονιόκοκκου που ενδείκνυνται για ευάλωτες ομάδες) και άλλα, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

«Τα δικά μας συνοικιακά σχολεία είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα συνοικιακά σχολεία της Γαλλίας ή του Παρισιού» ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων στο Παρίσι. Και η ελληνική πραγματικότητα όμως, αριθμεί δεκάδες σχολεία που στεγάζονται σε κοντέινερ, αποθήκες, με σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών την ώρα του μαθήματος...

Να σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο πανδημίας γρίπης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ασχοληθεί με τον καθορισμό των κριτηρίων για το κλείσιμο των σχολείων αν κριθεί σκόπιμο για την αντιμέτωπιση πανδημίας.

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Την απρόσκοπτη - παρά την προεκλογική περίοδο - συνέχεια των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία καθώς στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία της γρίπης Α Η1Ν1, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Ηδη τα διαγνωσμένα με εργαστηριακό τρόπο κρούσματα της «νέας γρίπης» Α Η1Ν1 έφτασαν τα 2.101, σύμφωνα με τη χτεσινή ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Επίσης το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών εξακολουθεί να κάνει πολλές εφημερίες παρά τη Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με το υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ