Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργούν αύριο στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα

Σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών καλούν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Σαρανταοχτάωρη απεργία αρχίζουν αύριο Πέμπτη 23 Ιούλη, με προοπτική κλιμάκωσης, οι ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, διεκδικώντας την άμεση υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την εφαρμογή των κανονισμών για τις ώρες διακοπής και ανάπαυσης, οι οργανικές συνθέσεις (αριθμός πληρώματος) των πλοίων να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους, αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 80% του μισθού των εν ενεργεία ναυτεργατών και άλλα.

Τους ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής βγάζει στο δρόμο του αγώνα η ασύδοτη δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου που με τις πλάτες της αντιλαϊκής πολιτικής και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΕΝ, παραβιάζουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μέχρι τις οργανικές συνθέσεις. Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο εξώδικο του Σωματείου «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» των ναυτεργατών του πορθμείου, προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και το ΥΕΝ, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων των πορθμείων, «έχουν ως αποτέλεσμα την εκ μέρους των ναυτεργατών εντατικοποίηση της εργασίας τους με εξαντλητικά ωράρια εργασίας και τη δημιουργία αυξημένων κινδύνων για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων, των επιβατών και των πλοίων».

Οι κινητοποιήσεις «είναι αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του σε στεριά και θάλασσα. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου για τη διατήρηση και ενίσχυση της κερδοφορίας τους και σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους για την απεργία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Καλούν τους ναυτεργάτες σε «συσπείρωση δυνάμεων, ενίσχυση της ταξικής πάλης, να δυναμώσουμε το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, κόντρα στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή, να διεκδικήσουμε με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις αιτήματα προς όφελος της λαϊκής οικογένειας».

Στο μεταξύ νέο ναυτικό ατύχημα έγινε χτες, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Πάτρας. Το επιβαγητό πλοίο «ΙΟΝΙΑΝ ΚΙΝΓΚ» με σημαία Κύπρου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε πάνω σε ξύλινο επιβατηγό τουριστικό σκάφος, το οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι, με αποτέλεσμα το δεύτερο να βουλιάξει. Ο μοναδικός επιβαίνων του ξύλινου σκάφους πρόλαβε και απομακρύνθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ