Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες πυρκαγιές σε Χαλκιδική - Ρέθυμνο

Δασικές εκτάσεις κατέκαιγαν μέχρι αργά χτες το βράδυ τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε Χαλκιδική, Ρέθυμνο και Αχαΐα. Ειδικότερα, η 30ή πυρκαγιά - σύμφωνα με πληροφορίες - που εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στη Σιθωνία, ήταν και η πιο δύσκολη. Οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και το δύσβατο της περιοχής Τριπόταμος ήταν αρκετά για να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, το έργο της κατάσβεσης στηρίχθηκε μέχρι τη δύση του ηλίου στα εναέρια μέσα, που λίγο πριν τις 8 το απόγευμα είχαν φτάσει τα επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Από την άλλη, τα 15 οχήματα με τους 45 πυροσβέστες, αλλά και με στρατιώτες που επιστρατεύτηκαν προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν και να θέσουν τη πυρκαγιά υπό έλεγχο, που όμως έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο δάσος της περιοχής.

Ιδια κατάσταση επικρατούσε και στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα στη θέση Αρνέ του Δήμου Λάμπης. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία και επεκτάθηκε μακριά από κατοικημένες περιοχές σε δυσβάσταχτη περιοχή, καίγοντας θάμνους και χαμηλή βλάστηση.

Στις 12.40 χτες το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία Αβερνα, κοντά στο χωριό Πλατάνι Αχαΐας. Η πύρινη λαίλαπα έκαιγε δύσβατη έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, η πυρκαγιά τέθηκε από μερικό έλεγχο μετά τις προσπάθειες των 31 πυροσβεστών, εκ των οποίων οι 10 άνηκαν σε πεζοπόρο τμήμα, και των εναερίων μέσων. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο παραμένει η πυρκαγιά που αποτεφρώνει δασική έκταση, για τρίτη ημέρα, στην περιοχή Βολίμες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κυλιόμενο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ