Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξική ανισότητα και στην Υγεία...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ τα είχαμε όλα «υπό έλεγχο», πέσαμε στην ... «πανδημία 6α»! Και πάλι όλα είναι «υπό έλεγχο» (Αβραμόπουλος γαρ) απλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση και μακάρι να κάνουμε λάθος. Γιατί βλέπετε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας για να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, πρέπει πιο πριν κάποιος να το φρόντιζε.

Εννοούμε να φρόντιζε την αναβάθμισή του και όχι την υπονόμευσή του προς όφελος του κάθε ιδιώτη.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η επισήμανση του υπουργείου Υγείας: Να είμαστε - λέει - σχολαστικοί με την καθημερινή προσωπική μας υγιεινή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της γρίπης.

Να θυμίσουμε ίσως ότι σ' αυτή τη χώρα ζουν - επιβιώνουν, είναι το πιο σωστό - άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν την ...στοιχειώδη υγιεινή; (Πόσο μάλλον την ...προσωπική τους;).

Γιατί και οι ιοί βλέπετε δεν εξαπλώνονται όπως να 'ναι, αλλά ...όπως βρουν. Και στις κοινωνίες της ανισότητας ξεκινούν πάντα από χαμηλά.

Ακριβώς αντίστροφα δηλαδή από το δικαίωμα στην Υγεία και την πρόληψη.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ χαμό, ευτυχώς ...αποκαταστάθηκε η ποιότητα της δημοκρατίας. Πλέον με νομοθετική ρύθμιση απαγορεύονται τα γκάλοπ 15 μέρες πριν τις εκλογές...

Παρόλα αυτά, τα ρουσφέτια, τα προεκλογικά ψέματα, οι πολυεθνικές-χρηματοδότες, η προεκλογική εκμετάλλευση του κράτους, η διαφθορά συνειδήσεων, η υπονόμευση της πολυφωνίας και ο δικομματικός αποπροσανατολισμός ...συνεχίζουν να επιτρέπονται.

Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω τα καταδικάζουν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή θα χρησιμοποιούσαν τέτοιες πρακτικές. Αλίμονο...

ΙΣΧΥΡΗ πολιτική βούληση προκειμένου να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην Μεσόγειο, ζητά ο ΣΕΒ. Ετσι για να μη σπάτε το κεφάλι σας ...επιδοτήσεις θέλουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Και στο σχετικό «φόρουμ» που διοργάνωσαν, πήραν τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν. Εκεί ήταν άλλωστε και ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα Μπακογιάννη για να τα πουν ξεκάθαρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ