Παρασκευή 10 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οι νέοι της ΚΝΕ στο Γράμμο

Από σήμερα θα ξανακοκκινίσει ο Γράμμος. Αύριο θα φτάσουν εκεί χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα. Εκεί που δίνεται φέτος το μεγάλο ετήσιο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού της νεολαίας: Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Το Διήμερο είναι μια πανελλαδική συνάντηση νεολαίας, που ξεκίνησε το 1992, κλείνει φέτος τα 18 του χρόνια και έχει αναδειχθεί σε ένα μοναδικό «θεσμό» της ΚΝΕ. Εκφράζει τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού και της νέας γενιάς και κάθε χρόνο συνδυάζεται με την επικαιρότητα. Χιλιάδες νέοι και νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, μέσα από τις εκδηλώσεις των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων, ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, τραγουδούν για τη φιλία των λαών, διαδηλώνουν ενάντια σε αμερικάνικες βάσεις και ΝΑΤΟικά στρατηγεία, έβαλαν στο στόχαστρό τους τη Σύνοδο της ΕΕ που έγινε στη χώρα μας το 2003, κινητοποιήθηκαν κόντρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών, τίμησαν τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών και τα 60χρονα του ΔΣΕ.

Φέτος, δίνουν και πάλι ραντεβού στο Γράμμο. Μετατρέπουν το Διήμερο σε ένα «σχολείο» για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, για τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, προκειμένου να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Ταξιδεύουν στα ίδια τα λημέρια του ΔΣΕ και μαθαίνουν την αλήθεια για τον αγώνα του, κόντρα στους τόνους λάσπης και ψεμάτων που έχει ρίξει χρόνια τώρα η άρχουσα τάξη γι' αυτόν τον αγώνα. Με το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν βροντερή απάντηση στον αντικομμουνισμό, που καλλιεργεί όλο και πιο έντονα η άρχουσα τάξη, προκειμένου να παρέμβει, ιδιαίτερα, στις νεανικές συνειδήσεις και να διαγράψει από αυτές την έννοια του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Γιατί ο αγώνας του ΔΣΕ μπορεί να μην έφτασε μέχρι τη νίκη, απόδειξε, όμως, περίτρανα, όχι μόνον ότι ο λαός μπορεί να τα βάλει με τον ιμπεριαλισμό, αλλά και ότι μπορεί να χαράξει τη δική του στρατηγική, να ακολουθήσει τη στρατηγική της εργατικής τάξης για την απελευθέρωση από τα δεσμά της και την κατάκτηση της εξουσίας.

Τα διδάγματα της πάλης του ΔΣΕ για την εξουσία είναι όπλο σήμερα για την καθημερινή δράση του λαού και της νεολαίας, όπλο για την ταξική πάλη. Η γνώση της αλήθειας για τον αγώνα του ΔΣΕ ατσαλώνει, είναι όπλο σήμερα για τον κάθε νέο, για τον κάθε εργαζόμενο, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία και παραπέρα, στην πολιτική αντιπαράθεση. Το τιτάνιο έργο του ΔΣΕ στις ελεύθερες περιοχές είναι ατράνταχτο παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχει ο λαός να οργανώσει τη ζωή του, έτσι ώστε να καλύπτει τις πραγματικές του ανάγκες, όταν απελευθερώνεται από τα δεσμά της πλουτοκρατίας. Οι αξίες και τα ιδανικά των μαχητών του ΔΣΕ φωτίζουν και σήμερα το παράδειγμα της ανυπόταχτης στάσης ζωής. Η μεγάλη σημασία που έχει, λοιπόν, το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι ακριβώς ότι βάζει στόχο να μεταλαμπαδεύσει όλη αυτήν τη γνώση, όλον αυτόν τον πλούτο των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας και του ΚΚΕ, στη νέα γενιά των κομμουνιστών, ατσαλώνοντάς τους για τις μάχες του «σήμερα» και του «αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ