Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Εντείνεται η αντεργατική επίθεση

Με καθολική συμμετοχή στη 4ώρη στάση εργασίας απάντησαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» της Κέρκυρας στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ταξικού σωματείου των ξενοδοχουπαλλήλων διεκδίκηση αιχμής αποτέλεσε η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που αφορά τους μήνες Απρίλη, Μάη και Ιούνη του 2009 καθώς και οφειλές από την περσινή σεζόν (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, άδεια και επίδομα αδείας). Δόθηκε παράλληλα αγωνιστική απάντηση στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων από την εργοδοσία η οποία εξωθεί τους εργαζόμενους σε αναγκαστικά ρεπό, ώστε να πληρώνει λιγότερες μέρες εργασίας το μήνα.

Σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΧΙΛΤΟΝ» με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου διεκδικώντας την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τις προσλήψεις προσωπικού, να μπει τέλος στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στην πολυειδικότητα που έχει ως αποτέλεσμα τα συνεχή «ατυχήματα». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς έχει ως αποτέλεσμα «τα συνεχή ατυχήματα και τη διακομιδή συναδέλφων στα νοσοκομεία με το ΕΚΑΒ». Ενδεικτικό επίσης της κατάστασης που επικρατεί στο ξενοδοχείο, όπως αναφέρει, είναι ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους να μετακινούνται σε τρία και τέσσερα διαφορετικά πόστα για να δουλέψουν και μάλιστα ξένα ως προς την ειδικότητά τους.

Εν τω μεταξύ, την άμεση επαναπρόσληψη δύο εργαζομένων που δούλευαν στο ξενοδοχείο «Μεντιτεράνια» στη Ζάκυνθο και δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους για τη φετινή περίοδο, ζήτησαν διαδηλωτές που χτες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ