Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Με καθημερινές καταλήψεις του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ κι άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις συνεχίζουν, για δεύτερη εβδομάδα, τις κινητοποιήσεις τους οι 140 απολυμένοι των εργοστασίων «Ραπτέξ», «Γκρουπ Φάσιον» και «Τέγος», στη Λάρισα, παλεύοντας για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Μεταξύ άλλων, οι εργάτες απαιτούν να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον, 2.000 ευρώ και να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των απολυμένων, ηλικίας από 45 ετών, που έχουν 4.050 ένσημα, να ενταχθούν σε πρόγραμμα. Αντιπροσωπεία των απολυμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ: Nα παύσουν οι μεθοδεύσεις που μοναδικό σκοπό έχουν την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και την καταστροφή των θέσεων εργασίας και να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, απαιτούν με ψήφισμα της απεργιακής τους συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι στις οινοποιίες και ποτοποιίες. Οι απεργοί που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν τις εταιρείες ποτοποιίας και οινοποιίας που ιδρύουν νέα εταιρικά σχήματα χωρίς την απαραίτητη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση - διαβούλευση με το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. Για το θέμα αυτό η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας κήρυξε τη Δευτέρα 4ωρη στάση εργασίας.

ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ: Για μια ώρα απέκλεισαν χτες το μεσημέρι την Εγνατία οδό, στον κόμβο των Βρασνών, δασεργάτες από το Δασικό Συνεταιρισμό Σταυρού αλλά και από άλλα μέρη της Χαλκιδικής διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους. Οι 300 περίπου δασεργάτες, οι οποίοι - πριν από 8 μήνες - απασχολήθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα, στη Ρόδο, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, έλεγαν, τους έχει καταβληθεί μόλις το 20%. Tη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο του αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας, που συμμετείχε με κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ