Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Μπαλάκι» με τη μεταφορά τους στα σχολεία

Από την τελευταία κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Οι φορείς των γονέων και εργαζομένων στην ειδική αγωγή απαιτούν λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και κάλυψη όλων των αναγκών των ειδικών σχολείων
Από την τελευταία κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Οι φορείς των γονέων και εργαζομένων στην ειδική αγωγή απαιτούν λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και κάλυψη όλων των αναγκών των ειδικών σχολείων
Νέος γύρος εμπαιγμού μεταξύ υπουργείου Παιδείας και νομαρχίας ξεκινάει σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των γονιών και κηδεμόνων, για τη μεταφορά των παιδιών αυτών από και προς τα σχολεία τους, λίγους μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τουλάχιστον 700 παιδιά με ειδικές ανάγκες, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε... μήνες μετά το Σεπτέμβρη, αφού δεν είχε εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τους! Μετά το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων αναλαμβάνουν οι σχολικές επιτροπές, με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ομως τις προηγούμενες μέρες, το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, αναφέρει ότι η προηγούμενη ρύθμιση για τις μετακινήσεις των μαθητών ΑμΕΑ αφορά μόνο όσα σχολεία διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία και ότι «η μεταφορά των μαθητών όλων των άλλων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης εξακολουθεί να υπάγεται στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Νομαρχιών». Η τοποθέτηση του υπουργείου προκάλεσε την αντίδραση της νομαρχίας Αθήνας, που λέει ότι δεν διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση για τη μεταφορά και όλα μαζί τα παραπάνω αποτελούν προάγγελο νέων προβλημάτων με τη μεταφορά των μαθητών. Το «τένις» που παίζουν υπουργείο και νομαρχία, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο, μόνο σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους καταλήγει.

Επίσης, επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι καταγγελίες του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, που έγκαιρα προειδοποίησαν τους γονείς για τα προβλήματα που αναμένονται και στη νέα σχολική χρονιά και πραγματοποίησαν στις 28 Μάη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών, μέσω ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος μεταφοράς, υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με βάση τις ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ