Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αρχισε το ξήλωμα 162 εργαζομένων

Σε διαδικασία πτώχευσης βρίσκεται ήδη - σύμφωνα με πληροφορίες - το τμήμα Τροχαίου Υλικού

Εργάτες στο τμήμα του τροχαίου υλικού διαμαρτύρονται για τις αντεργατικές εξελίξεις στο Ναυπηγείο
Εργάτες στο τμήμα του τροχαίου υλικού διαμαρτύρονται για τις αντεργατικές εξελίξεις στο Ναυπηγείο
Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πλέον οι 162 εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι κινδυνεύουν με διωγμό, ενώ αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων του ναυπηγείου. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, χτες ξεκίνησαν οι διαδικασίες πτώχευσης της «εταιρείας», στην οποία η ιδιοκτήτρια γερμανική εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Thyssen Kroupp» είχε παραδώσει το τμήμα αυτό, στα πλαίσια των σχεδιασμών της για το διαμελισμό και τη δραστική συρρίκνωση του ναυπηγείου.

Η μεταπώληση του τμήματος τροχαίου υλικού (τρένων) είχε γίνει από την «Thyssen» τον Οκτώβρη του 2007, ενώ ήταν κοινό μυστικό ότι η εταιρεία αυτή ήταν «φάντασμα» χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και έγινε για να διευκολυνθεί το πέταγμα στην ανεργία των 200 τότε εργαζομένων. Το κακό για τους εργαζόμενους του ναυπηγείου δεν σταματά εδώ. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι από τις 15 του Ιούνη και μετά θα αρχίσει να «μετράει» μέρες ολόκληρο το ναυπηγείο. Οπως έχει ανακοινώσει, το τελευταίο 15ήμερο του Ιούνη θα έχει εμφανιστεί ο νέος «επενδυτής» ο οποίος θα αναλάβει μέρος ή συνολικά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παράλληλα η ίδια έχει ήδη «διαγράψει» το τμήμα των επισκευών και άλλα.

Ολες οι μέχρι σήμερα δραματικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων του ναυπηγείου επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση που διατυπώνει εδώ και 8 χρόνια η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής», δηλαδή από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίησε το ναυπηγείο με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών παρατάξεων της πλειοψηφίας του σωματείου. Οτι οι «κολοσσοί σωτήρες» του ναυπηγείου, συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι εχθρική απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, ότι δεν μπορεί να αναπτύξει το ναυπηγείο.

Η ΕΕΝΣ σήμερα επισημαίνει προς τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να δουν τις αιτίες που έφεραν το ναυπηγείο σε αυτή την κατάσταση, τις ευθύνες που επιμερίζονται και στις συμβιβασμένες παρατάξεις του σωματείου και στις εκλογές στις 7 του Ιούνη να δώσουν την κατάλληλη απάντηση με την ψήφο τους. Τους καλεί να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Με την οργάνωση αγώνων να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους του τμήματος των τρένων στο ναυπηγείο, να απεγκλωβιστούν από την επιρροή των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ