Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Τι σημαίνει αυτό που προβάλλει το ΚΚΕ, για ψήφο απειθαρχίας και ανυπακοής στην ΕΕ;

Απειθαρχία και ανυπακοή προς την ΕΕ, σημαίνει να μη νομιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι στη συνείδησή τους τις αποφάσεις και την πολιτική της ΕΕ, της ελληνικής Βουλής, της κυβέρνησης.

Να αντιταχθούν στις Συνθήκες της ΕΕ και πρώτ' απ' όλα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, με τις γνωστές 4 ελευθερίες - κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων - η οποία σήμανε και την ολομέτωπη επίθεση του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Να αντιταχθούν στην πολιτική που φέρνει ανεργία, ακρίβεια, αυξήσεις κοροϊδίας σε μισθούς και συντάξεις, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αντιδραστικές επιλογές σε βάρος της νεολαίας και των γυναικών.

Που φέρνει ένταση εκμετάλλευσης με αύξηση του χρόνου εργασίας με τα 65ωρα από τη μια και από την άλλη ελαστικοποίηση, τριήμερη δουλειά τη βδομάδα με μείωση μισθών, ανασφάλιστη δουλειά και Stage (στέιτζ), χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, μείωση συντάξεων και δουλειά ως τα 70 και πάνω χρόνια, πανάκριβη Υγεία, Παιδεία με ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

Που φέρνει ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της οικονομίας, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες, ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και πρόσφατα το κόψιμο των επιδοτήσεων από τους «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». χτύπημα των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Που υπέταξε το περιβάλλον, το οξυγόνο του λαού στην υπηρεσία της κερδοσκοπίας. Εκχώρησαν τις ακτές, τους ορεινούς όγκους, την ύδρευση, την «προστασία» του περιβάλλοντος στους ιδιώτες, χαρίζοντας τεράστια κέρδη σε λίγους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Να αντιταχθούν στην πολιτική του προληπτικού πολέμου, των επεμβάσεων πολιτικά και στρατιωτικά σε ολόκληρο τον κόσμο με δυνάμεις ταχείας αντίδρασης, των μηχανισμών καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος, της ολοένα αυξανόμενης στρατιωτικοποίησης.

Απειθαρχία και ανυπακοή σημαίνει να παλεύει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα με όλες τις μορφές πάλης που συλλογικά αποφασίζει ενάντια σε όλα τα παραπάνω. Απειθαρχία και ανυπακοή σημαίνει εναντίωση στην ταξική συνεργασία των συμβιβασμένων ηγεσιών του κινήματος.

Απειθαρχία και ανυπακοή είναι να εναντιώνεται το κίνημα σε κάθε νόμο και πολιτική που είναι κόντρα στα συμφέροντά του. Να θεωρεί βαθιά ότι νόμος είναι το δίκιο του και όχι οι αντεργατικές αποφάσεις της όποιας Βουλής ή Ευρωβουλής.

Απειθαρχία και ανυπακοή σημαίνει και η άρνηση του ΚΚΕ να αποδεχθεί έλεγχο από την εφορία των συνδρομών και εισφορών χιλιάδων μελών και φίλων του, τόσο γιατί το ΚΚΕ έχει πικρή πείρα παλιότερων χρόνων, όσο και γιατί και σήμερα είναι πολυπληθείς οι διώξεις εργατών και εργατριών, που μόλις απεργήσουν απολύονται!

Απειθαρχία και ανυπακοή σημαίνει, λοιπόν, ότι ο εργαζόμενος αψηφά την ύπαρξη νόμων που εμποδίζουν τη δράση του, όπως, π.χ., νόμων που άλλος ονομάζεται «περί παρακώλυσης συγκοινωνιών» και άλλος ορίζει ως τρομοκρατική ενέργεια «την κατάληψη οδοστρωμάτων και δημοσίων κτιρίων».

Η απειθαρχία και ανυπακοή δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση και στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Αυτά δεν απειθαρχούν, δε δείχνουν ανυπακοή, αντίθετα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τη στρατηγική της ΕΕ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους.

Το δικαίωμα να δρα το ΚΚΕ, να δρουν η εργατική τάξη, ο λαός, με αυτά τα συνθήματα, το έχουν από το επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι όλο τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι και τον ιδιοποιείται το κεφάλαιο. Το έχουν από το γεγονός ότι η πολιτική εξουσία στηρίζει και νομικά θωρακίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι παραγωγοί του πλούτου τον δικαιούνται εξ ολοκλήρου. Είναι δικός τους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στην ερχόμενη μάχη των ευρωεκλογών είναι ψήφος απειθαρχίας - ανυπακοής και στα χειρότερα μέτρα που έχουν ετοιμάσει σε βάρος του λαού, των λαών, η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ