Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΡΟΔΟΣ
Απαγορεύουν τις αφισοκολλήσεις ενόψει ευρωεκλογών!

Απειθαρχία σε αυτήν την απόφαση από το ΚΚΕ

Την απαγόρευση των αφισών και την αφισοκόλληση ως παράνομη πράξη προσπαθούν να παγιώσουν οι διοικήσεις των δήμων στη Ρόδο με τη συμφωνία όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ. Προχτές, Δευτέρα, ο Δήμος Καμείρου έστειλε επιστολή προς το ΚΚΕ με θέμα: «Απαγόρευση αφισοκόλλησης». Στο όνομα της ...ρύπανσης, τοπική αυτοδιοίκηση και τα κόμματα που προβάλλουν την Ευρωπαϊκή Ενωση ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους, ουσιαστικά συμβάλλουν στην πολιτική «αποφόρτιση» του κλίματος πριν τις ευρωεκλογές.

Οπως αναφέρει η επιστολή, «λόγω του ότι στα όρια του Δήμου μας διαπιστώθηκαν αφισοκολλήσεις του κόμματός σας, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 και αυτό είναι παράνομο βάσει του ν. 2946/01, γι' αυτό παρακαλούμε για την απομάκρυνσή τους».

«Καταγγείλαμε και αυτή τη φορά στους εργαζόμενους της Ρόδου αυτές τις ενέργειες, όπως κάνουμε πάντα. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, προσπαθούν να το παγιώσουν στο όνομα του τουρισμού, της ρύπανσης αλλά και της ηχορύπανσης!», δήλωσε στον «Ρ» ο Λουκάς Κοτσαδάμ, γραμματέας της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Επίσης σημειώνει, ότι «την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Δήμου Ροδίων κάλεσε για το ίδιο θέμα σε διακομματική επιτροπή. Ολοι συμφώνησαν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγοι Πράσινοι, εκτός από το ΚΚΕ. Ομως το θέμα "πέρασε" μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πήραν απόφαση να απαγορευτεί γενικά η αφισοκόλληση και να επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα ταμπλό και μάλιστα το "μερίδιο" του κάθε κόμματος σε αυτό το ταμπλό θα είναι ανάλογα με το ποσοστό του!». Τονίζει ακόμα ότι αυτή απόφαση θα είναι σε βάρος του προεκλογικού πολιτικού κλίματος, των συζητήσεων για τις ευρωεκλογές και την ΕΕ.

«Εμείς φυσικά δεν θα πειθαρχήσουμε σε αυτή την απόφαση. Ούτε θα μείνουμε στις καταγγελίες. Στην πράξη θα τη "σπάσουμε"», λέει ο γραμματέας της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ