Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Επιτακτική η ταξική συσπείρωση και οργάνωση

Αποφάσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους παίρνουν οι εργάτες σε μια σειρά τόπους δουλειάς προχωρώντας σε κινητοποιήσεις

Μάχη στα εργοτάξια για την καταβολή των δεδουλευμένων δίνουν οι οικοδόμοι και τα ταξικά τους Συνδικάτα
Μάχη στα εργοτάξια για την καταβολή των δεδουλευμένων δίνουν οι οικοδόμοι και τα ταξικά τους Συνδικάτα
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ερασίνειου Νοσηλευτικού Κέντρου, στο Κορωπί, μετά από ομόφωνη απόφαση της χτεσινής τους Γενικής Συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων πέντε μηνών που χρωστά η εργοδοσία, έχοντας από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους (που ξεκίνησε με επίσχεση εργασίας πριν ένα μήνα) στο πλευρό τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Πέρα από την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο κτλ.

Σε επίσχεση εργασίας μπαίνουν από σήμερα και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΤΕΧΝΟΚΑΤ (δομικά μηχανήματα) στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία εδώ και 7 μήνες. Στις 7.30 π.μ. οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Η επιτακτικότητα της οργάνωσης της πάλης συνολικά των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις με τα οποία οι εργοδότες επιχειρούν να τους φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, αναδείχθηκε και στην προχτεσινή γενική συνέλευση που έκαναν οι εργαζόμενοι στη μονάδα συντήρησης βαρέων οχημάτων της «ΕΔΡΑΣΗΣ», στο Κορωπί, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Η συνέλευση αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας την επόμενη Τρίτη, 26 Μάη, από τις 12 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. Αμέσως μετά τη συνέλευση, οι εργαζόμενοι, μαζί με το κλαδικό τους Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον εργοδότη Ψαλίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ