Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
«Να μη χαθεί καμιά ψήφος αντιστασιακού για το ΚΚΕ»

Πλατιά σύσκεψη προετοιμασίας των αντιστασιακών για τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση των αντιστασιακών οργανώσεων
Από παλαιότερη κινητοποίηση των αντιστασιακών οργανώσεων
Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε διορθώνεται, δεν αλλάζει. Είναι όργανο των ιμπεριαλιστών και υπερασπίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών σε βάρος των συμφερόντων των λαών όλων των χωρών. Αλλά δεν αλλάζουν και τα κόμματα του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συνδιαμορφώνουν, στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι, με κριτήριο τα προβλήματά τους πρέπει να καταδικάσουν και την ΕΕ και τα κόμματα του δικομματισμού και τα άλλα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) ενισχύοντας μαζικά και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που, αντίθετα, παλεύει υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, αποκαλύπτοντας και αντιπαλεύοντας σταθερά τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων του δικομματισμού.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, παρουσιάζοντας την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ και της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μαζική σύσκεψη των Διοικητικών Επιτροπών των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αττικής που οργανώθηκε χτες στην Αίθουσα Λογιστών στην Αθήνα, από την Κεντρική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, για την προετοιμασία των αντιστασιακών αγωνιστών για τη μάχη των ευρωεκλογών και την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος της αντίστασης και των εργαζομένων, όπως τονίστηκε.

«Πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά και επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και νέες ότι, αν θέλουμε να αλλάξει η ζοφερή κατάσταση και να δούμε προκοπή, μοναδική προοπτική είναι να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ και με την ψήφο τους», τόνισε ο Τ. Δημουλάς προσθέτοντας: «Για να πιάσει τόπο η λαϊκή ψήφος πρέπει να είναι ψήφος τιμωρίας και καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που "βάζουν πλάτη" και εξαπατούν τις λαϊκές μάζες».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους αντιστασιακούς, σημείωσε ότι πρέπει να απευθυνόμαστε σε κάθε αντιστασιακό αγωνιστή και στις οικογένειες των αντιστασιακών καλώντας τους να ψηφίσουν και ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ. Ετσι, συμπλήρωσε, τιμούν την αντιστασιακή τους ιστορία, γιατί το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της Αντίστασης, είναι το Κόμμα που, όπως τότε και μέχρι σήμερα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και την προοπτική που δικαιώνει τα ιδανικά, τις αξίες και τα οράματα της Αντίστασης.

Σε άλλο σημείο ο ομιλητής, εξηγώντας τη σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ, τόνισε ότι στις ευρωεκλογές, όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ και, έτσι, το μαζικό λαϊκό κίνημα θα ανοίγουν προοπτικές για το Μέτωπο του λαού, τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει τις βάσεις για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία. Ενώ, θα δώσουν θάρρος και σε άλλες δυνάμεις σε άλλες χώρες να αντιπαλέψουν την ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της. Αλλά, θα είναι και μια απάντηση κατά του αντικομμουνισμού που σηκώνει κεφάλι και που εσείς οι αντιστασιακοί ξέρετε τι σημαίνει, το ζήσατε στο πετσί σας, είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη εγκρίθηκε απόφαση-ψήφισμα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ το οποίο απευθύνεται στους αντιστασιακούς και τις οικογένειές τους, σε όλους τους εργαζόμενους καλώντας τους όχι μόνον να δώσουν μαζικά την ψήφος τους στο ΚΚΕ, αλλά και να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν τη μάχη ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ κάτι που υπογράμμισε, χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ