Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματίες

Την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με κρατικές επιδοτήσεις, για να υπάρξουν «νέες αναπτυξιακές επενδύσεις» και την άμεση διοχέτευση των 28 δισ. που πήραν οι τράπεζες στην «πραγματική οικονομία», με στόχο να καρπωθεί «ζεστό χρήμα» από τα χρήματα του ελληνικού λαού και το βιομηχανικό κεφάλαιο, πρότεινε χτες ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «είναι πλέον πιθανές οι διπλές εκλογές» τον Ιούνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, αφού αρχικά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «απουσία σχεδίου» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελούν μνημείο κακοδιαχείρισης», στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του «σχεδίου» του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, ισχυρίστηκε ότι για την αντιμετώπισή της υπάρχει «προοδευτική απάντηση», που, όπως είπε, έχει «τρία σκέλη».

-- «Ενα νέο πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αγορές». Επανέφερε το αποπροσανατολιστικό σοσιαλδημοκρατικό ιδεολόγημα ότι μπορούν να μπουν κανόνες στις αγορές!

-- «Επενδύσεις για νέες αναπτυξιακές επενδύσεις, όπως η Πράσινη Ανάπτυξη». Τάχτηκε υπέρ της ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

-- «Αμεσα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και γι' αυτούς που πλήττονται ιδιαίτερα». Τα άμεσα μέτρα αφορούν μόνο την παροχή «ρευστότητας» στις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού για τα λαϊκά στρώματα το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει καμιά ενίσχυση των εισοδημάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ο Γ. Παπανδρέου, διατύπωσε το «παράπονο» ότι «τα 28 δισ. δεν έχουν πιάσει τόπο», αφού, όπως υποστήριξε, «κυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν ανταποκριθεί καν στις τυπικές υποχρεώσεις τους», ζητώντας επί της ουσίας να δοθούν άμεσα χρήματα και στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου εντείνοντας την αποπροσανατολιστική επιχείρησή του, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, υποσχέθηκε «ένα φορολογικό σύστημα με το οποίο θα πληρώνουν οι έχοντες και οι κατέχοντες και θα περιορίζεται δραστικά η φοροδιαφυγή». Πίσω από τις ανέξοδες κορόνες του προσπάθησε να κρύψει ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η καθιέρωση ενός «κοινού φορολογικού συντελεστή» για τους μισθωτούς, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές!

Την ταύτιση των θέσεων του κόμματός του με την κυβερνητική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να την προσπεράσει, εμφανίζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν εγγυητή της «διαφάνειας», ισχυριζόμενος ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αφού, όπως υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, «έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στη φαυλότητα»...

  • Να έλθουν στη Βουλή όλα τα έγγραφα (τυχόν δικογραφίες ή ανακριτικά πορίσματα) που αφορούν τυχόν εμπλοκή υπουργών ή υφυπουργών στις υποθέσεις της Μονής Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και της εξαγοράς εταιρείας «Γερμανός», ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας. Στην επιστολή του ο Δ. Ρέππας υποστηρίζει ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη τακτική σύνοδος του Κοινοβουλίου και έτσι θα υπάρξει παραγραφή και η Βουλή δε θα είναι δυνατόν να ασκήσει διώξεις εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ