Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Στα κόκκινα σήμερα η Θεσσαλονίκη

Στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από παλαιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλαιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Την απόφασή τους να στείλουν ισχυρό μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στην πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, να ενισχύσουν το ΚΚΕ στη δράση και την κάλπη, ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, με τη μαζική συμμετοχή τους στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, από την μέρα δημοσίευσης της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, έχουν μπει σε τροχιά δράσης για τις ευρωεκλογές. Τις προηγούμενες μέρες, με στόχο την επιτυχία της πολιτικής συγκέντρωσης, εξόρμησαν πλατιά σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις συνοικίες και τα χωριά, με στόχο να φτάσει πλατιά στο λαό το κάλεσμα του ΚΚΕ για ανυπακοή και απειθαρχία, για πάλη και ψήφο με κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Στόχος είναι να γίνει συνείδηση σε περισσότερους εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ, νέους, πως η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να σημάνει την αντεπίθεση για ένα ισχυρό ενωτικό λαϊκό κίνημα με τη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Για να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες για τα δικαιώματα στην εργασία και την Ασφάλιση, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη.

Από αύριο, μετά την αποψινή συγκέντρωση, οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης ξαναμπαίνουν πιο δυνατά στην προσπάθεια, ώστε μέχρι τις εκλογές να κουβεντιάσουν ουσιαστικά με όσο γίνεται περισσότερους εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, νέους, γυναίκες για τους λόγους που κάνουν σημαντική και κρίσιμη αυτήν την αναμέτρηση. Θα «ξεδιπλώσουν» την προεκλογική δουλειά, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αγώνων απέναντι στη βαρβαρότητα που γεννάει η κρίση του καπιταλισμού.

Σ' αυτόν τον αγώνα, μπορούν και πρέπει να στρατευθούν οι χιλιάδες εργάτες και εργάτριες της Θεσσαλονίκης που στο όνομα της κρίσης δέχονται νέα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά τους. Μαζί με όσους ήδη έχουν κάνει το βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, να δυναμώσουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ. Το δρόμο της συγκρότησης μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα. Για ανυπακοή, ρήξη και ανατροπή, για μια Ελλάδα της ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών, της ευημερίας και της αυτοδύναμης ανάπτυξης.

  • Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα από το Αγαλμα Βενιζέλου, την πλατεία ΧΑΝΘ και το Λιμάνι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ