Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Κανείς να μη μείνει στο σπίτι!

Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους, μπροστά στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης

Το σύνθημα για πανκινητοποίηση δίνει το ΠΑΜΕ μπροστά στα συλλαλητήρια της Τρίτης και στην απεργία στις 2 του Απρίλη
Το σύνθημα για πανκινητοποίηση δίνει το ΠΑΜΕ μπροστά στα συλλαλητήρια της Τρίτης και στην απεργία στις 2 του Απρίλη
Κάλεσμα στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες, σε όλους τους εργαζόμενους «να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη, να βάλουμε τις βάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα για την απεργία στις 2 Απρίλη» απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με χτεσινή του ανακοίνωση, στην τελική ευθεία για την κινητοποίηση της επόμενης Τρίτης. «Δεν παλεύουμε απλά για ένα ακόμη συλλαλητήριο», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και συνεχίζει:

«Παλεύουμε για να οργανώσουμε περισσότερους εργαζόμενους στα Συνδικάτα, να βοηθήσουμε ώστε περισσότεροι να παλέψουν με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ. Να απευθυνθούμε στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που προβληματίζονται, κάνοντας ειδική προσπάθεια σε εργαζόμενες γυναίκες, σε νέους εργαζόμενους και μετανάστες. Κανένας αγωνιστικός συνδυασμός, ψηφοδέλτιο που δρα μαζί με το ΠΑΜΕ να μη μείνει χωρίς ευθύνη, χρέωση και σχέδιο δουλειάς. Το κάθε συνδικάτο να έχει το μαζικό μπλοκ του, τα συνθήματά του, την περιφρούρησή του, την εμφάνισή του, την πειθαρχία και τη ζωντάνια του. Με σχέδιο να απαντάει στην προσπάθεια απολύσεων, δουλειάς τριών ημερών, μείωσης μισθών.

Το σύνθημά μας είναι: Κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις. Κανείς να μη μείνει στο σπίτι. Κατεβάζουμε στο συλλαλητήριο όλη την οικογένεια. Ο καθένας να φέρει μαζί του γυναίκες, παιδιά, άνεργους, απολυμένους. Οι συντονιστικές επιτροπές στις γειτονιές να βγουν παντού, να μιλήσουν, να ξεσηκώσουν τον κόσμο με ντουντούκες. Να ενημερώσουν τον κόσμο με αφίσα. Στους χώρους δουλειάς το πρωί και μετά σπίτι το σπίτι. Οι δυνάμεις του δικομματισμού, του "ευρωμονόδρομου" έχουν βαριές ευθύνες και έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε τη στάση τους στους εργαζόμενους. Να βοηθήσουμε να απαλλαγούν από αυτές τις δυνάμεις. Να ξεμπερδέψουν με τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που συνεταιρίζονται με τον ΣΕΒ και βάζουν πλάτη να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καπηλεύονται τον αγώνα οι δυνάμεις εκείνες που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση της εργατικής τάξης, της νεολαίας», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Σ' αυτό το πνεύμα, οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα εξορμούν σήμερα, Πέμπτη, στους παρακάτω χώρους δουλειάς για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ.: Φαρμακαποθήκες Μαρινόπουλος, Iliofarm, Farmacon, εργοστάσια Γερολυμάτος, Βιανέξ, φαρμακεία του κέντρου (Καρανικόλας, Γερολυμάτος, Μπακάκος, Μαρινόπουλος, Μαρούλης, Παναγάκης, Λήτος), εργοστάσιο Φολί, Νουνού, Κατσέλης, Βενέτης, Κόκα Κόλα και Νίκας, υπουργείο Εμπορίου (Συγγρού), Εμπορική Τράπεζα, Αλφα Μπανκ, επισιτιστικά καταστήματα (Γκάζι), Δήμοι Νέας Σμύρνης, Νέου Ψυχικού, Περιστερίου, Λιντλ, Σκλαβενίτης Καλλιθέας, Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου, Αργυρούπολης, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Γυμνάσια και Λύκεια Καλλιθέας, Ελληνικού, Μεταμόρφωσης, σχολικό συγκρότημα Γκράβας, νηπιαγωγεία Χαϊδαρίου.

Σε Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη την πανεξόρμηση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 17 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ΠΑΜΕ με εργάτες του μετάλλου στο ΕΚΘ. Παράλληλα, από το πρωί σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών στους παρακάτω ανάμεσα σε άλλους χώρους: ΜΑΚ ΜΕΤΑΛ, HELLENIC STEEL, ΟΤΕ (Σταυρούπολη), σούπερ μάρκετ Αμπελοκήπων, ΔΕΗ (Λευκός Πύργος - Ανατολική Θεσσαλονίκη - περιφερειακός τομέας Υψηλής Τάσης), εμπορικά καταστήματα (Εγνατία), παλιά αγορά, εμπορικά καταστήματα (Βενιζέλου, Δραγούμη, Συγγρού).

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά για την καλύτερη οργάνωση των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ (6 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ). Στη σύσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων στην ΝΤΙ - ΕΣ ΑΕ, που εδώ και μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών που τους χρωστά η εταιρεία. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΝΤΙ - ΕΣ ΑΕ εργάζονται στην κατασκευή του τμήματος Παραλίμνης - Γιαννιτσών της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Εδεσσας. Παράλληλα με την επίσχεση εργασίας, κατά διαστήματα προχωρούν και σε αποκλεισμούς του δρόμου Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «φουλ οι μηχανές» και στη Θεσσαλονίκη(2022-02-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για την επιτυχία του(2009-10-31 00:00:00.0)
Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς(2009-08-27 00:00:00.0)
Εντατικά για τα συλλαλητήρια στις 23 Οκτώβρη(2003-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ