Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Δε λυγίζουμε με την τρομοκρατία!

Καταδικάστηκε εργοδότης - «πιστολέρο», αλλά και ...οι οικοδόμοι που απείλησε

Κατάπληξη και οργή προκάλεσε στους οικοδόμους και τους εργαζόμενους της Πάτρας η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης, που με την απόφασή του εξισώνει θύτες και θύματα και ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε πέντε μήνες φυλάκιση τον Κ. Τακόπουλο, ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κάτω Αχαΐα, που το Μάη του 1996 απείλησε με περίστροφο συνδικαλιστές οικοδόμους που είχαν πάει στην ανεγειρόμενη, τότε, οικοδομή του, κατά τη διάρκεια της απεργίας του κλάδου το Μάη του 1996. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο συνδικαλιστές οικοδόμους σε τέσσερις και δύο μήνες φυλάκιση.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας «με την ταυτόχρονη αυτή καταδίκη των οικοδόμων το δικαστήριο αγνοεί το νόμο 1264 του '82 που διασφαλίζει έστω και κουτσουρεμένες τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα».

«Μετά τα αγροτοδικεία και τα μαθητοδικεία, πήρε σειρά ο ηρωικός κλάδος των οικοδόμων. Μόνο που η κυβέρνηση, η εργοδοσία, και όσοι υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Οι οικοδόμοι δε λύγισαν με Καραμανλήδες, Χούντες, με διώξεις και εξορίες και αφού είναι βρεγμένοι δε φοβούνται τη βροχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου.

Καταλήγοντας καλεί όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, το λαό: «Να δώσουμε ενωμένη, αγωνιστική απάντηση στην ποινικοποίηση, την καταστολή, την τρομοκρατία. Να κλιμακώσουμε την πάλη με τη δυναμική συμμετοχή, στο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τους συντονισμένους ταξικούς αγώνες όλου του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ