Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πλασιέ του «ηλεκτρονικού βιβλίου»...

Ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολύ αστεία, αν δεν ήταν στην πραγματικότητα εξωφρενικά. Ο Γ. Παπανδρέου, στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, πρότεινε να καταργήσουμε τα βιβλία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και να τα αντικαταστήσουμε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο:

«Πόσο νομίζετε ότι κοστίζουν όλα τα βιβλία που διανέμουμε δωρεάν σε μαθητές και φοιτητές; Τι θα λέγατε, αν μπορούσαμε να χωρέσουμε, όλα αυτά τα βιβλία, σε ένα, που να χωράει μάλιστα στην τσέπη του μαθητή και χίλια ακόμα;

(...) Αυτό το βιβλίο το κρατώ στο χέρι μου. Είναι βιβλίο ηλεκτρονικό. Σε ένα σχολείο, ο μαθητής δε θα έχει μόνο τα βιβλία του. Μέσα από το διαδίκτυο θα έχει πρόσβαση σε έναν πλούτο γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είναι η δική του παγκόσμια βιβλιοθήκη. Εάν διαβάζει για γενικές εξετάσεις, θα μπορεί να βρει τον καλύτερο φροντιστή καθηγητή ή και συμμαθητή να τον βοηθήσει "online", διαδικτυακά.

(...) Οταν το σχολείο και ο μαθητής θα έχει (...) πρόσβαση στην πνευματική περιουσία ολόκληρης της ανθρωπότητας (...) θα του ζητάμε κριτική δυνατότητα, να ξέρει να επιλέγει απ' όλες τις πηγές την καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημά του».

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όλα τα παραπάνω ήταν και ένα σόου, αφού λέγοντάς τα, κρατούσε στο χέρι του έναν τέτοιο μικρό υπολογιστή, σα να ήταν πλασιέ της εταιρείας που τον παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ