Παρασκευή 9 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Γενικεύεται ο αγώνας για τα δεδουλευμένα

Η πάλη στο λιμάνι του Πειραιά και της Αλεξανδρούπολης, στην οποία πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις, έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα

Στα καράβια του εφοπλιστή Σπανού συνεχίζεται η μάχη για τα δεδουλευμένα

Associated Press

Στα καράβια του εφοπλιστή Σπανού συνεχίζεται η μάχη για τα δεδουλευμένα
Το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και κατεβαίνουν στους καταπέλτες, υψώνοντας ανάστημα στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, την οποία πυροδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και φτάνει να ποδοπατά ακόμα και το δικαίωμα της καταβολής των δεδουλευμένων.

Ο αγώνας άρχισε να καταγράφει θετικά αποτελέσματα. Χτες το μεσημέρι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο Χριστουγέννων ναυτεργάτες κυρίως από το πλήρωμα του μηχανοστασίου του ακτοπλοϊκού «ΜΙΛΕΝΑ» του εφοπλιστή Αγούδημου, στο λιμάνι του Πειραιά. Το απόγευμα ο εφοπλιστής αναγκάστηκε να καταβάλει όλα όσα όφειλε στους ναυτεργάτες που έκαναν την επίσχεση και το πλοίο απέπλευσε κανονικά. Σήμερα η κινητοποίηση θα επεκταθεί στα πλοία του ίδιου εφοπλιστή «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» και «ΝΤΑΛΙΑΝΑ».

Οι ναυτεργάτες των πλοίων του Αγούδημου έρχονται να προστεθούν σε αυτούς του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διεκδικώντας τα λεφτά τους, τσακίζοντας ταυτόχρονα την επιχείρηση τρομοκρατίας που στήθηκε σε βάρος τους από τον εφοπλιστή Μανούση, το ΥΕΝ και το νομάρχη Εβρου Ν. Ζαμπουνίδη, «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ. Ενώ δεύτερη μέρα επίσχεσης ήταν χτες για τους ναυτεργάτες των πλοίων «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» στο λιμάνι του Πειραιά και «ΚΟΡΣΙΚΑ ΙΙΙ» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ του εφοπλιστή Σπανού, ο οποίος οφείλει το μισθό του Δεκέμβρη και το δώρο Χριστουγέννων.

Χτες οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΠΝΟ, στη διάρκεια συνεδρίασης, βλέποντας ότι οι ναυτεργάτες σταδιακά τις προσπερνούν και τις απειλούν με απομόνωση, αποφάσισαν ότι πρέπει να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Οι ναυτεργάτες και οι ταξικές δυνάμεις με τον αγώνα τους στέλνουν το μήνυμα και στους νησιώτες - οι οποίοι επίσης αποτελούν τα μεγάλα θύματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της πολιτικής που το στηρίζει - για συσπείρωση δυνάμεων, συντονισμό και κοινή δράση, με επιτροπές αγώνα, διεκδικώντας σύγχρονες, φτηνές, για 365 μέρες το χρόνο ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με πληρώματα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ