Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οργανωθείτε και δυναμώστε τον αγώνα

Στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά περιόδευσε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Κόμματος για τα ΤΕΙ

Από τη χτεσινή συζήτηση στα ΤΕΙ
Από τη χτεσινή συζήτηση στα ΤΕΙ
«Επιλέξτε το δρόμο του αγώνα. Εμείς στον αγώνα θα είμαστε». Με αυτή την προτροπή, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κάλεσε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Πειραιά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή που τους αξίζει. Ο Γ. Πρωτούλης περιόδευσε χτες στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά και μίλησε σε σπουδαστές και σπουδάστριες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ. Τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, όπως τις εκφράζει το ίδιο το Κόμμα κι όχι όπως τις παρουσιάζουν οι άλλες δυνάμεις και τα αστικά ΜΜΕ. Γιατί, όπως υπογράμμισε, «παιδιά του λαού είστε, το συμφέρον σας είναι με το Κόμμα της εργατικής τάξης, της φτωχολογιάς, με το ΚΚΕ».

Ολα τα κόμματα έχουν θέσεις για τα ΤΕΙ, όμως «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ τα θέλουν σκλαβοπάζαρο, να μπαίνουν οι επιχειρήσεις και να διαλέγουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης. Στον αντίποδα αυτών, τόνισε, είναι η θέση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σχολές μετά το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Η ομιλία του Γ. Πρωτούλη πυροδότησε ένα κύμα ερωτήσεων από τους σπουδαστές, που άνοιξαν μια πλούσια κουβέντα με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία, για την κοινωνία και την οικονομία, για το κατά πόσον είναι εφικτές και ρεαλιστικές. «Η πρόταση για την Παιδεία δεν μπορεί να είναι έξω από τη συνολική πρόταση για την κοινωνία και την οικονομία. Εμείς παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», ξεκαθάρισε ο Γ. Πρωτούλης. «Πρέπει να παίρνουμε μισθό 600 ευρώ; Πρέπει να δουλεύουμε 14 ώρες την ημέρα;», ρώτησε τους σπουδαστές ο Γ. Πρωτούλης, για να διευκρινίσει ότι το κριτήριο δεν είναι αυτό που το κεφάλαιο και οι εκφραστές του παρουσιάζουν ως εφικτό, αλλά κριτήριο είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. «Μέσα σε μια μέρα βρήκαν 28 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Οχι βέβαια για να δώσουν χρήματα στους γονείς που είναι καταχρεωμένοι... Λεφτά για τους τραπεζίτες έχουν. Λεφτά για μισθούς, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση δεν έχουν», είπε, καλώντας τους νέους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Και τόνισε: «Να βάλετε ένα μαύρο στους συμπροσκυνητές της "Παναγιάς των Βρυξελλών". Να οργανωθείτε και να δυναμώσετε τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ