Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνική φρεγάτα πλέει προς τη Σομαλία

Απέπλευσε από τη Σούδα η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» ως μέλος ΝΑΤΟικής αρμάδας και με αποστολή την αντιμετώπιση των ...πειρατών

Προς τα παράλια της Σομαλίας και τον κόλπο του Αντεν πλέει από χτες η μόνιμη ΝΑΤΟική δύναμη Μεσογείου, όπου συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής», με πρόσχημα την «προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας» και την ελεύθερη διακίνηση της «ανθρωπιστικής βοήθειας» από τους «πειρατές».

Η ΝΑΤΟική αρμάδα της Μεσογείου «SNMG-2» (Μόνιμη Ναυτική Διασυμμαχική Δύναμη «Alliance's Standing Naval Maritime Group») απέπλευσε χτες από τη βάση της Σούδας με προορισμό το λιμάνι του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, όπου αναμένεται να φθάσει σήμερα. Τα πληρώματα των πλοίων παραβρέθηκαν στα χτεσινά εγκαίνια του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠΑ) που λειτουργεί στη Σούδα. Η παρουσία των πλοίων στη Σούδα σχετίζεται με την εκπαίδευση των πληρωμάτων τους στο εν λόγω ΝΑΤΟικό Κέντρο σε αποστολές «αντιτρομοκρατικού πολέμου» και σε νηοψίες. Ακολούθως θα περάσουν τα στενά του Σουέζ και αφού διαπλεύσουν την Ερυθρά Θάλασσα θα κατευθυνθούν προς τα στενά του Αντεν.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει έτσι, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της τελευταίας συνόδου των υπουργών Αμυνας στη Βουδαπέστη αλλά και σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το πεδίο δράσης του στη θαλάσσια περιοχή της Δ. Αφρικής, με πρόσχημα την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ