Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λύσεις μόνο με την οργανωμένη λαϊκή πάλη

Την αντίδραση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ προκάλεσε η χτεσινή επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Ηλεία. «Η νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Καραμανλή στο νομό μας - αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ - δεν πρόκειται να φέρει καμία αλλαγή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι λαϊκές οικογένειες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων του νομού μας - προβλήματα που διογκώθηκαν με τις πυρκαγιές και τον πρόσφατο σεισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ - και ο κ. πρωθυπουργός τα γνωρίζει πολύ καλά μια και η ρίζα τους βρίσκεται στην πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια - πολιτική που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «την ίδια ώρα που ο λαός της Ηλείας στενάζει κάτω από το βάρος της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής, την ίδια ώρα που περικόπτονται λαϊκά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο κ. πρωθυπουργός συμμετέχει σε φιέστες και συναντήσεις στελεχών του, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ με προβοκατόρικες μεθόδους προπαγάνδας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα και να αθωώσουν το δικομματικό σύστημα που σαπίζει. Σε αυτή τη λογική κινήθηκαν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που το μόνο που συζητούσαν αυτές τις μέρες ήταν πώς θα κατάφερναν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό για να του "εκθέσουν" τα τοπικά προβλήματα!!!».

«Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού θα έρθουν μόνο από τον ίδιο, με την οργανωμένη δράση του. Η λύση στα λαϊκά προβλήματα περνάει μέσα από τον αγώνα του, από την καθημερινή του πάλη για τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου, περνάει μέσα από την κοινή δράση εργαζομένων, κτηνοτρόφων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων» σημειώνει και προσθέτει: «Η κοινή δράση του λαού πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά και να στοχεύει στην αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος και στην κατάληψη της εξουσίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας τονίζει: «Πρέπει στα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που είναι η μήτρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, ο ελληνικός λαός να τους γυρίσει την πλάτη από εδώ και πέρα και να ενισχύσει το ΚΚΕ και στους καθημερινούς αγώνες αλλά και στις εκλογικές μάχες που έρχονται, με αφετηρία τις Ευρωεκλογές τον προσεχή Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ