Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο προσκήνιο η «ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακή»

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επανέρχεται και πάλι η υπόθεση του σκανδάλου με τη «Δέλτα Χρηματιστηριακή». Μετά από πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γ. Ζορμά, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών διαβίβασε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος θα εισαγάγει την πρότασή του στο αρμόδιο συμβούλιο που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα για την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων. Συνεπώς, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι το αρμόδιο όργανο που θα εξετάσει τις 10 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τη «Δέλτα Χρηματιστηριακή».

Κατηγορούμενοι για διακεκριμένη απάτη και πλαστογραφία (κακουργήματα) παράβαση καθήκοντος, έκδοση ακάλυπτων επιταγών υπεξαίρεση, εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δέλτα Χρηματιστηριακής» (Δ. Αργυριάδης, Ι. Γκελεστάθη και Θ. Γραβάνης), ο Π. Τρύφωνας και 10 μέλη της «ομάδας του». Για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) είναι ο πρώην πρόεδρος του ΧΑΑ Γ. Ξανθάκης. Για παραλαβή ακάλυπτων επιταγών (πλημμέλημα)είναι δύο υπάλληλοι του ΧΑΑ.

Το σκάνδαλο της «Δέλτα Χρηματιστηριακή» ύψους 2,6 δισ. δραχμών ξέσπασε το Νοέμβρη του 1996. Οι Δ. Αργυριάδης και Π. Τρύφωνας έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 50 εκατ. δραχμών).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ