Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
Νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της υποβάθμισης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή, καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ

Για άλλη μια φορά, φοιτητές και σπουδαστές θα διαδηλώσουν αύριο έξω από τη Βουλή, ενάντια στις αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης
Για άλλη μια φορά, φοιτητές και σπουδαστές θα διαδηλώσουν αύριο έξω από τη Βουλή, ενάντια στις αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης
Παράσταση διαμαρτυρίας, παράσταση καταδίκης του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή και καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά, απαιτώντας να μην ψηφιστεί, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΚΣ τονίζει ότι «το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση των σπουδών και της έρευνας μέσα στα Πανεπιστήμια. Είναι νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της υποβάθμισης! Είναι κοροϊδία για τα ΤΕΙ! Ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν εξελίξεις και στον προπτυχιακό κύκλο με δίδακτρα, κατάργηση της δωρεάν Παιδείας, επιχειρηματίες και χορηγούς. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μέτρων που έχουν προωθήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εκείνων που έχουν στα σκαριά για να προωθήσουν».

Προσθέτει ότι το νομοσχέδιο υλοποιεί τη στρατηγική της Μπολόνια «προωθεί τη διάσπαση των σπουδών σε δύο κύκλους, βάζει ακόμα πιο σκληρά ταξικά φίλτρα, υποβαθμίζει τον πρώτο κύκλο», ενώ μετατρέπει τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα εξ ολοκλήρου σε ΝΠΙΔ «για να μπορούν ακόμα πιο εύκολα και αποτελεσματικά, χωρίς ούτε καν το στοιχειώδη έλεγχο, να παραγγέλνουν οι κεφαλαιοκράτες έρευνα για την κερδοφορία τους».

«Εχοντας τη συναίνεση, για μια ακόμη φορά του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ψήφισή του το κατακαλόκαιρο, ξανά σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, χωρίς καν να ενημερωθούν οι φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και οι απόφοιτοι, τους οποίους πλήττει το νομοσχέδιο αυτό», σχολιάζει η ΠΚΣ.

Και επισημαίνει ακόμα ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά, οι παρατάξεις του τυχοδιωκτισμού ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι "κυνηγοί της χαμένης κάλπης", συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της, όπως φαίνεται και από τα σημερινά (σ.σ. χτεσινά) γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η τακτική τους έχει χρεοκοπήσει και λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για να ψηφίζει νέα μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά. Αποπροσανατολίζουν για μια ακόμη φορά. Την ώρα, λοιπόν, που χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι φοιτητές, να καταδικάσουν το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, αποκαλύπτεται ποιος συγκρούεται με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και ποιοι με την τακτική τους "κουκουλώνουν" όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις και κατευθύνσεις για να πάρουν "βραβεία" δήθεν αγωνιστικότητας από τα συγκροτήματα του Τύπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ