Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη νεολαία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Ε. Μεϊμαράκη για την υποχρεωτική στράτευση στα 18

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι υποκριτικό και καλεί τη νεολαία να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και να παλέψει για Ενοπλες Δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνεται: «Με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Αυτό το μέτρο στοχεύει στο να δοθεί ώθηση στα μισθοφορικά σώματα των ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και ΕΦΥΕΣ. Αυτά τα σώματα, που πρωτοκαθιερώθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως κύρια αποστολή τους έχουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αποστολές στρατών κατοχής εκτός συνόρων, για να επιβάλλουν στους λαούς το "δίκαιο" της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων».

«Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει στόχο να εξαναγκάσει τη νεολαία από τη μικρότερη δυνατή ηλικία να επιλέξει εκβιαστικά ανάμεσα στο δόκανο του μισθοφορικού στρατού και τη ζούγκλα της ανασφάλειας που γνωρίζει ότι την περιμένει μετά τη θητεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμα τονίζεται ότι «είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να διευκολύνει δήθεν τη νεολαία, ώστε να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία. Οι νέοι στρατευμένοι εδώ και χρόνια έχουν τη δυνατότητα να καταταχθούν από τα 18 τους χρόνια στο στρατό. Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας είναι ότι είτε στα 18 είτε αργότερα καταταχτούν, τους περιμένει η αβεβαιότητα, οι σπουδές χωρίς αντίκρισμα, η ανεργία και ο εργασιακός μεσαίωνας που η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την καταδικάζουν καθημερινά να βιώνει.

Αποτελεί, επίσης, υποκρισία ο ισχυρισμός ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η λειψανδρία στις μονάδες, την ίδια στιγμή που χιλιάδες φαντάροι και στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων. Η λειψανδρία μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για τις βοηθητικές εργασίες και με σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό φύλαξης εγκαταστάσεων».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία:

  • «Να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και να παλέψει για Ενοπλες Δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους, έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Να απαιτήσει να γυρίσουν πίσω τώρα οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να παλέψει για θητεία με σύγχρονη ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και ειδίκευση, η οποία να μην είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή της. Για Ε.Δ. δημοκρατικές, στενά δεμένες με το λαό.
  • Να πρωταγωνιστήσει στην πάλη για δικαιώματα με βάση τις ανάγκες της για σπουδές, δουλειά και τη ζωή που της αξίζει».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Eπικίνδυνη εξέλιξη για το λαό και τη νεολαία(2009-02-17 00:00:00.0)
Για τη στράτευση στα 18(2008-05-02 00:00:00.0)
«Οχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 ή στα 19»(2007-03-07 00:00:00.0)
Θητεία προδιαγραφών νέας τάξης(2005-07-20 00:00:00.0)
Πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18(2004-11-27 00:00:00.0)
Υπονομεύεται το δικαίωμα στη μόρφωση(1997-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ