Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπαίζουν τους καπνοπαραγωγούς

Θύματα ανελέητου εμπαιγμού θέλουν να καταστήσουν τους καπνοπαραγωγούς κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και μαζί τους ο ΣΥΝ, κι από κοντά οι διοικούντες την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ. Αφορμή το ζήτημα της περικοπής της επιδότησης του καπνού κατά 50% από το 2010. Οι βαστάζοι του ευρωμονόδρομου βρήκαν ευκαιρία και αφορμή να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες στους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι αφού εξαναγκάστηκαν από τη νέα ΚΑΠ να σταματήσουν μαζικά την καπνοκαλλιέργια, οδηγούνται πλέον στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ σε 2 μόλις χρόνια τους κόβεται το 50% της ενίσχυσης, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που έλαβαν από το 1998 και μετά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γιατί, ένας μικρομεσαίος καπνοπαραγωγός που ελάμβανε για παράδειγμα 10.000 ευρώ ενιαία ενίσχυση από τα δικαιώματα καπνού, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ, πώς θα μπορέσει να σταθεί και να επιβιώσει ως αγρότης και ως παραγωγός, με 5.000 ευρώ ενιαία ενίσχυση από το 2010 και μετά;...

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και οι διοικούντες των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ εμπαίζουν ασύστολα τους καπνοπαραγωγούς, επειδή γνωρίζουν ότι η ΕΕ, επιχειρεί να κόψει κι άλλες επιδοτήσεις από την αγροτική παραγωγή ή όπως λέγεται Α' πυλώνας και να τις μεταφέρει στο λεγόμενο Β' πυλώνα ή αλλιώς σε εξωγεωργικές δραστηριότητες. Γνωρίζουν ότι αυτή είναι και η ουσία των προτάσεων της Κομισιόν για το λεγόμενο ελέγχο υγείας της νέας ΚΑΠ, που θα παρουσιαστούν επίσημα στις 20/5 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Αλλωστε η επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 18/4 μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας, δηλώνοντας πως η απόφαση του 2004 για τα καπνά δεν μπορεί να αλλάξει.

Ομως κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και οι ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ συνεχίζουν το τροπάρι της κοροϊδίας. Η πραγματικότητα βέβαια λέει πως από την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ η καπνοκαλλιέργεια εξαφανίστηκε. Από 120.000 τόνους που ήταν η παραγωγή το 2005, το 2006 έπεσε στους 23.000 τόνους. Για παράδειγμα στην Καρδίτσα κατά την περίοδο 2002, 2003 και 2004 καλλιεργούνταν κατά μέσο όρο 17.750 στρέμματα και το 2006 καλλιεργήθηκαν 97 στρέμματα και το 2007 μόνο 52 στρέμματα! Ποικιλίες όπως τα «μαύρα», τα «τσεμπέλια» και τα «Σ-79» εξαφανίστηκαν εντελώς.

Μπρος σ' αυτήν την κατάσταση, το ΚΚΕ καλεί τους καπνοπαραγωγούς και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να απορρίψουν την καταστροφική πολιτική που χαράσσει η ΕΕ και υλοποιούν και στηρίζουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Αυτή η πολιτική θα φέρει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, ενώ τα μονοπώλια και τα καρτέλ θα κυριαρχήσουν με βαρύτατες συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες και για τους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ καλεί τους καπνοπαραγωγούς και όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, να αγωνιστούν μαζί με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των μονοπωλίων για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Προβάλλει ως διέξοδο, δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα οικονομίας, τον Παραγωγικό Αγροτικό Συνεταιρισμό ώστε αυτοί με την αμέριστη βοήθεια του κράτους να παράγουν και να διαθέτουν το μόχθο τους οι μικρομεσαίοι αγρότες σ' όλη την κοινωνία έχοντας εξασφαλίσει καλό και σταθερό εισόδημα για τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ