Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Υπόμνημα για το δημοψήφισμα

Σε νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργιακούς αγώνες, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις προσανατολίζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Χωρίς ούτε λεπτό να πάει χαμένο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συζητάει αυτές τις μέρες με τους εργαζόμενους την πείρα από τον πολύμηνο αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης, τον πρωτοπόρο ρόλο που έπαιξαν στην ανάπτυξή του οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές της. Για να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός που επιδιώκουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων, με δεδομένο ότι άμεσα παίρνουν σειρά και άλλες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των ταξικών συνδικάτων βρίσκεται η οργάνωση νέων πολύμορφων κινητοποιήσεων και απεργιακών αγώνων, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στη βάση αυτή, ταξικά συνδικάτα, εργαζόμενοι, αγωνιστικοί συνδυασμοί και συνδικαλιστές αντιμετωπίζουν και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, διακινώντας πλατιά στους τόπους δουλειάς το παρακάτω υπόμνημα για τη συλλογή υπογραφών:

«Καταδικάζουμε το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, καταργεί δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα παιδιά, επιχειρεί την προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων μέσω των ενοποιήσεων των Ταμείων κ.ά.

Ζητάμε διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο οποίο θα καταγραφεί η ήδη εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων κατά του αντιλαϊκού νομοσχεδίου.

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί το νομοσχέδιο - νόμος Πετραλιά και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα, οι οποίοι κατάργησαν βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα και έστρωσαν το έδαφος στο νομοσχέδιο της ΝΔ.

Απαιτούμε: Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους - Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 1.120 Ευρώ - Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού - Διπλασιασμό των Αγροτικών συντάξεων - Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ