Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΙΔΝΕΪ 2000
Λύγισε ο Λεωνίδης

Την 6η θέση κατέκτησε ο Ελληνας αρσιβαρίστας. Καλπάζει η Αντικατζίδη. Στην 7η θέση ο Κακλαμανάκης, που θα παλέψει για το μετάλλιο

Προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε ο Βαλέριος Λεωνίδης, αφού τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία δυο χρόνια αποδείχτηκαν καθοριστικά για τον Ελληνα αρσιβαρίστα. Παρ' όλα αυτά ο Λεωνίδης στάθηκε αξιοπρεπώς καταλαμβάνοντας τελικά στην κατηγορία των 69κ την έκτη θέση, με 330 κιλά στο σύνολο. Ο Βαλέριος ξεκίνησε την προσπάθειά του στο αρασέ με 145 κιλά, στη συνέχεια όμως είχε δυο αποτυχημένες στα 150κ. Στο ζετέ με πολύ άσχημη ψυχολογία έκανε δυο αποτυχημένες στα 185 κιλά. Στην τρίτη όμως και τελευταία, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κατάφερε να βγάλει εις πέρας την αποστολή του και να μην ακυρωθεί.

Αντίθετα με τον Λεωνίδη, σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκαν τα φαβορί της κατηγορίας που μονοπώλησαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βούλγαρος Μποέφσκι με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο (357,5κ) και στο ζετέ (196,5κ). Στο αρασέ -όπου ο συμπατριώτης του Μαρκόφ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 165 κιλά- σήκωσε 162,5κ.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Μαρκόφ με 187,5 κιλά στο ζετέ και 352,5 στο σύνολο. Στην τρίτη θέση ο Λευκορώσος Λαβράνοφ με 340 κιλά στο σύνολο (157,5 - 182,5).

«Καλπάζει» η Χάιντι

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η αθλήτρια της ιππασίας Χάιντι Αντικατζίδη που αναδείχτηκε 3η στο ντρεσάζ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του ιππικού τριάθλου γυναικών. Η Ελληνίδα αμαζόνα στο συγκεκριμένο αγώνισμα συγκέντρωσε 37,40 βαθμούς ποινής και πλέον βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίου. Πρώτη αναδείχτηκε η Γερμανίδα Μαρίνα Κοένκε, η οποία συγκέντρωσε 34,80 βαθμούς ποινής. Μετά την ολοκλήρωση του ντρεσάζ οι 38 αθλήτριες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην υπερπήδηση εμποδίων, ενώ θα ακολουθήσει το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου.

Χαμόγελα για Μπεκατώρου - Τσουλφά

 Η Ελληνίδα «Αμαζόνα» Χάιντι Αντικατζίδη καλπάζει για μετάλλιο

Sportidea

Η Ελληνίδα «Αμαζόνα» Χάιντι Αντικατζίδη καλπάζει για μετάλλιο
Πολύ καλή εμφάνιση συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες των 470, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, καθώς με το πέρας της δεύτερης ιστιοδρομίας το ελληνικό πλήρωμα φιγουράρει στην τέταρτη θέση με 10 βαθμούς ποινής. Τους ίδιους βαθμούς έχει και το γερμανικό πλήρωμα των Νίκολα Μπρίκνερ και Βίμπκε Μπουέλε, που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Στη δεύτερη θέση είναι οι Ιταλίδες Φεντερίκα Σάλβα και Εμανουέλα Σόσι με 8 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Τζέι Τζέι Αϊσλερ και Λιζ Γκλέιζερ των ΗΠΑ με 7 βαθμούς ποινής. Εξαλλου βελτίωσαν τη θέση τους στην κλάση 470 οι Κοσματόπουλος-Τριγκώνης, μετά τη διεξαγωγή της δεύτερης ιστιοδρομίας. Το ελληνικό πλήρωμα κατατάχτηκε έβδομο στην ιστιοδρομία αυτή, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στην 9η θέση της γενικής κατάταξης. Τα ίδια ισχύουν και για τη Μαρία Βλάχου στα Γιούροπ που, παρά το μέτριο ξεκίνημα, βελτίωσε τη θέση της με τη λήξη και της δεύτερης ιστιοδρομίας, καθώς η 12η θέση, που κατέλαβε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, την έφερε 19η στη γενική κατάταξη με 35 βαθμούς ποινής. Τέλος, μέτρια ήταν και η δεύτερη ιστιοδρομία για τον Αντώνη Μπουγιούρη στα σκάφη τύπου λέιζερ που τερμάτισε 18ος (16ος στην πρώτη ιστιοδρομία) και βρίσκεται πλέον στη 17η θέση της γενικής κατάταξης με 34 βαθμούς ποινής.

Συνεχίζει έβδομος ο Κακλαμανάκης

Στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης της κλάσης Μιστράλ, με 39 βαθμούς ποινής, παρέμεινε ο Νίκος Κακλαμανάκης, μετά το τέλος και της έκτης ιστιοδρομίας. Σ' αυτήν ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα κατατάχτηκε 6ος, παρά το καλό του ξεκίνημα, που άφηνε υποσχέσεις για κάτι ακόμη καλύτερο. Πρώτος τερμάτισε ο Αυστραλός Λαρς Κλέπιχ, δεύτερος ο Κινέζος Γουάνκο Ζου και τρίτος ο Νεοζηλανδός Ααρον Μάκιντος. Στη γενική κατάταξη πρώτος συνεχίζει να βρίσκεται ο Αυστριακός Κρίστοφ Ζίμπερ με 15 βαθμούς ποινής, δεύτερος ο Αργεντίνος Εσπινόλα με 24 και τρίτος ο Αυστραλός Λαρς Κλέπιχ με 34 βαθμούς ποινής. Στις γυναίκες η Αγγελική Σκαρλάτου έμεινε και αυτή σταθερή στην 20ή θέση με 88 βαθμούς, αφού στην έκτη ιστιοδρομία δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη θέση της, τερματίζοντας 25η. Παρά το μέτριο ξεκίνημα η Μαρία Βλάχου βελτίωσε τη θέση της με τη λήξη και της δεύτερης ιστιοδρομίας της κλάσης Γιούροπ, καθώς η 12η θέση, που κατέλαβε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, την έφερε 19η στη γενική κατάταξη με 35 βαθμούς ποινής.

Ετοιμοι για διάκριση οι κωπηλάτες

Ο τραυματισμός επηρέασε τον Λεωνίδη

Sportidea

Ο τραυματισμός επηρέασε τον Λεωνίδη
Σε ρυθμό μεταλλίων μπήκαν τα ελληνικά πληρώματα ανδρών και γυναικών στην κωπηλασία. Το ανδρικό πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, οι Βασίλης Πολύμερος και Παναγιώτης Μηλώτης κατάφεραν να προκριθούν από το ρεπεσάζ στον ημιτελικό του αγωνίσματος και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους, την πρόκριση στην εξάδα του τελικού. Οι κωπηλάτες μας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στην τέταρτη σειρά του ρεπεσάζ. Στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στην πρώτη θέση και όταν σιγούρεψαν την πρόκριση, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, με αποτέλεσμα να χάσουν την πρωτιά από τους Ελβετούς (τα αδέλφια Μάρκους και Μίκαελ Γκίερ). Στις γυναίκες η Αγγελική Γκρέμου και η Χρύσα Μπισκιτζή προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά χρώματα. Οι δύο κωπηλάτισσες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη δεύτερη σειρά του ρεπεσάζ, επιδεικνύοντας μια σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Πανελλήνιο ο Κοκκώδης...

Πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς όμως να έχει και αντίκρισμα, πραγματοποίησε ο Γιάννης Κοκκώδης στα 200μ ΜΑ, όπου με χρόνο 2.04.04 σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το παλιό δικό του 2.04.24). Παρ' όλα αυτά ο Κοκκώδης ήταν 8ος στην 5η προκριματική σειρά και δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά, μένοντας στην 22η θέση. Αντίθετα, μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε η Τόνια Μαχαίρα και με χρόνο 57.24 στα 100μ. ελεύθερο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας την 25η θέση σε 54 κολυμβήτριες.

Στα δύσκολα ο Κρεάνκα

Ο Πενγκ - Λουνγκ Τσιανγκ από την Ταϊβάν είναι το «εμπόδιο» που πρέπει να ξεπεράσει ο Καλίν Κρεάνγκα για να βρεθεί στους «16» του απλού στο πινγκ - πονγκ. Ο Τσιανγκ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο και το 1999 ήταν πρώτος στα πρωταθλήματα όπεν της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Κατάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ