Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ελπιδοφόρα αγωνιστική αφετηρία

Η είσοδος του 2008 μπορεί να αποτελέσει για τον ελληνικό λαό μια ελπιδοφόρα αφετηρία, από την οποία με αισιοδοξία και πίστη μπορεί να ξεκινήσει μια πορεία, γνωρίζοντας πάνω και πρώτα από όλα πως είναι στο χέρι του να διαμορφώσει στο νέο έτος συνθήκες για εξελίξεις προς όφελός του. Ο χρόνος που πέρασε ήταν γεμάτος με θετικά στοιχεία. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα και αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές, η ενίσχυση του ΚΚΕ και η αποδυνάμωση του δικομματισμού, έδειξαν πως μέσα στο λαό συντελούνται διεργασίες σε ριζοσπαστική κατεύθυνση. Συγχρόνως, η δυναμική που καταγράφηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης έδειξε ότι ο λαός έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως μόνο με την όξυνση της ταξικής πάλης μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, για νέες κατακτήσεις.

Οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις μέσα στο 2007 για την υπεράσπιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που διαδέχτηκαν το κίνημα που αναπτύχθηκε για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν και ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, φανέρωσαν ότι όταν ο λαός πιστέψει στην τεράστια δύναμή του μπορεί να βάλει εμπόδια και να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Στη νέα χρονιά το λαϊκό κίνημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη συνέχιση της αντιασφαλιστικής επέλασης της κυβέρνησης, η οποία με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατεδαφίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων. Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο λαϊκό εισόδημα, στις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αφού τα κόμματα της αστικής τάξης θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν για το μεγάλο κεφάλαιο μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του.

Μπροστά μας, λοιπόν, βρίσκονται οι μεγάλες μάχες για την υπεράσπιση κατακτήσεων που απειλούνται και τη διεύρυνσή τους. Το 2008 μπορεί να είναι μια χρονιά που να σφραγιστεί από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που καταγράφηκε και στις εθνικές εκλογές απέναντι τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και παράλληλα η καταγραφή σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα των λαϊκών συνειδήσεων ότι οι εταίροι του δικομματισμού είναι εκφραστές κοινών πολιτικών και συμφερόντων ξένων προς αυτά του λαού, ανοίγουν ελπιδοφόρους ορίζοντες. Στο χέρι των εργαζομένων είναι να κάνουν το βήμα και να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», γυρίζοντας την πλάτη σ' όλα τα σενάρια διαχείρισης που τους «πλασάρουν», «ντυμένα» με ιδεολογήματα και αυταπάτες περί «δικαιότερης διαχείρισης» του συστήματος.

Το 2008 ο λαός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική του δύναμη και με τους αγώνες του να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Μέσα στη νέα χρονιά ας κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου που θα παλέψει για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτήν την προσπάθεια, όπως πάντα δίπλα στο λαό και σε κάθε αγωνιστική του διεκδίκηση. Το ΚΚΕ χωρίς να σπέρνει αυταπάτες και να μοιράζει ευχολόγια, μαζί με τους εργαζόμενους, θα διεκδικεί για τους ανθρώπους του μόχθου και τα παιδιά τους να καρπώνονται τον τεράστιο πλούτο που παράγουν για να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ