Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να κλάψεις ή να γελάσεις;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να κλάψεις ή να γελάσεις με την κατάντια τους δεν ξέρεις. Στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν κάποιο νέο προφίλ για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να πείσουν το λαό να το ξαναστηρίξει, στελέχη του που έχουν διατελέσει και υπουργοί λένε τα πιο απίθανα και εξωφρενικά πράγματα. Η αγροτιά έχει περιοριστεί στο 5% υποστηρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης, αποκαλύπτοντας χωρίς να το θέλει το στόχο που είχαν αναλάβει ως κυβέρνηση να φέρουν σε πέρας για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, ο οποίος όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα (την προσπάθεια συνεχίζει τώρα η ΝΔ). Δεν υπάρχουν καθόλου τάξεις και στρώματα όπως υπήρχαν παλιότερα, ούτε βέβαια η εργατική τάξη, υπερθεματίζει ο κ. Πρωτόπαππας που έχει διατελέσει και ΓΓ της ΓΣΕΕ! Υπάρχουν τάχα μόνο 20% φτωχοί, 10% πλούσιοι και 70% μεσαίοι και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί στους μεσαίους. Πού είσαι Λάσκαρη που είχες καταργήσει την πάλη των τάξεων να δεις τους πράσινους διαχειριστές της εξουσίας να καταργούνε και τις ίδιες τις τάξεις!

Και όλα αυτά τα ...προοδευτικά λέγονται εν μέσω αγιογράφησης του Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία προσφεύγουν τα κανάλια των κεφαλαιοκρατών, προσπαθώντας να σταθεροποιήσουν το σκέλος του δικομματισμού που κλυδωνίζεται. Φαίνεται ότι το χρειάζονται ακόμα, γιατί δε βρίσκουν άλλη λύση από το δικομματισμό - άντε και διπολισμό - και ανησυχούν από μια ενδεχόμενη μεγάλη στροφή προς τα αριστερά, όχι του ΠΑΣΟΚ, αλλά της κοινωνίας.

Ε, λοιπόν, εργάτη, αγρότη, επαγγελματία, που γι' αυτούς δεν υπάρχεις, δεν πρέπει ούτε να κλάψεις, ούτε να γελάσεις. Να θυμώσεις πρέπει, να ξεκόψεις πρέπει, απ' αυτούς που σε θεωρούν άβουλο και ανόητο. Να στραφείς στη δύναμη του αγώνα, στο κόμμα της τάξης σου, το ΚΚΕ, που και θέλει και ξέρει να οργανώσει τον αγώνα του λαού για να διεκδικήσει την εξουσία που του ανήκει.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ