Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι ταξικές δυνάμεις («Δημοκρατική Συνεργασία») στα ΕΛΤΑ, στο υπουργείο Μεταφορών, στις 12 το μεσημέρι για το οξυμένο πρόβλημα των καλοκαιρινών αδειών, καθώς δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι αναγκαίες γι' αυτό το λόγο προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν, στις 18 και 25 Ιούλη, οι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακοδιοίκηση και το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος τους.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Σε νέα αποχή προχωρούν αύριο οι διερμηνείς των δικαστηρίων της Αθήνας - συνέχεια της τριήμερης αποχής τους την προηγούμενη βδομάδα. Οι 107 εργαζόμενοι απαιτούν άμεση αναπροσαρμογή των αμοιβών τους - η τελευταία έγινε το 2000 -, ασφάλιση στο ΙΚΑ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Οκτώβριο του 2006.

ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ: Με πρόσχημα τις οικονομικές δυσκολίες του Ταμείου Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Συνεταιριστικών Γεωργικών Οργανώσεων, το υπουργείο Απασχόλησης αρνείται να καταβάλλει στους συνταξιούχους την προβλεπόμενη αύξηση του 4% στις συντάξεις από 1/1/2007, παρά το γεγονός ότι το ταμείο δεν έχει πάρει καμία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και εντός του 2007 θα ενσωματωθεί στο ΙΚΑ. Το θέμα φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την απαράδεκτη κατάσταση της ακρίβειας και της φτώχειας που βιώνουν, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της οποίας οι συντάξεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με αγώνες και με ψήφο καταδίκης.

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ: Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν τις 3.256. Επίσης, παρά τις συνεχείς μετακινήσεις που κάνουν οι λιμενικοί για να καλύψουν τα κενά, εδώ και 18 μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί οδοιπορικά. Ακόμα, καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχει διαφανής και αξιοκρατικός κανονισμός για τις μεταθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ