Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Ομόφωνα» υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Ασφαλιστικό, Παιδεία, άρθρο 16, «τομές» στο κράτος, στην ατζέντα της αντιλαϊκής επίθεσης της «νέας τετραετίας» της ΝΔ

Προαναγγελία για κλιμάκωση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων την «επόμενη τετραετία», με αιχμή το Ασφαλιστικό και την Παιδεία, έκανε ο Κ. Καραμανλής, κλείνοντας τις εργασίες του «προεκλογικού» 7ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του συνεδρίου να προχωρήσει η ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, μέσω της στρατηγικής των «αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», ενώ το σύνολο των ομιλητών, κυρίως οι υπουργοί, ανάλωσαν το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών τους να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι διαχειριστές αυτής της στρατηγικής από το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον όσον αφορά τη «συνέπεια» και την «αξιοπιστία». Εμφανής ήταν η προσπάθεια για ενίσχυση της δικομματικής πόλωσης παρά τις αντίθετα φραστικά διακηρύξεις του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Κ. Καραμανλής έδωσε σε «τίτλους» τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη «νέα τετραετία», αποφεύγοντας όμως να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για το περιεχόμενό τους, επιβεβαιώνοντας ότι βασικός στόχος του είναι υφαρπαγή της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων ώστε στη συνέχεια να την επικαλεστεί ως «εντολή» για «επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».

Παρά τη διακήρυξη του πρωθυπουργού ότι «οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις», ο ίδιος περιορίστηκε να καθαρίσει με το πρόγραμμα της νέας τετραετίας με ...100 λέξεις: Είπε επί λέξει: «Μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις στη νέα τετραετία είναι: 1ον: Η ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ιδίως, μάλιστα, του άρθρου 16, η αλλαγή του οποίου αφ' ενός είναι επιτακτική και αφ' ετέρου έχει προταθεί, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και εδώ, ο καθένας αποδεικνύει την αξιοπιστία του. 2ον: Η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος. 3ον: Η συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. 4ον: Η ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης και η διαμόρφωση της νέας διοικητικής δομής της χώρας. Μια μεταρρύθμιση που βάζει τη χώρα σε νέα εποχή. Μεταρρύθμιση που φέρνει το κράτος πιο κοντά στον πολίτη. Να είναι πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη».

Περισσότερες λέξεις «ξόδεψε» ο πρωθυπουργός για να μιλήσει γενικότερα για την αναγκαιότητα του μονόδρομου των μεταρρυθμίσεων, που δεν παρέλειψε βέβαια να παρουσιάσει ως την «προοδευτική» απάντηση στα προβλήματα. Χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις «επιτακτικά αναγκαίες» γιατί, «μόνον με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του νέου αιώνα, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, νέες ευκαιρίες τόνωσης της απασχόλησης, αυξάνεται το παραγόμενο προϊόν και το κοινωνικό μέρισμα και μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας πιο συνεκτική, πιο αλληλέγγυα, πιο δίκαιη»(!). Στο πλαίσιο αυτό διατράνωσε την αποφασιστικότητά του, λέγοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν ανακόπτονται, δεν αναστέλλονται, δε σταματούν. Συνεχίζονται με χρονοδιάγραμμα τετραετίας. Συνεχίζονται και μετά τις εκλογές. Συνεχίζονται με σίγουρα και σταθερά βήματα».

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής αποκήρυξε την πόλωση και την πολιτική οξύτητα και προσπάθησε να πείσει ότι το κόμμα του είναι υπέρ του «ήπιου και τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου», διεκδικώντας το ρόλο του «καλού» στην άγρια διαμάχη μεταξύ των δύο μονομάχων.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία την ερχόμενη Παρασκευή θα εκλέξει το νέο γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ