Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο προαστιακός δε φέρνει «ανάπτυξη» για όλους

Ανακοίνωση με αφορμή την επέκταση της γραμμής προς Κιάτο

Στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης του Κιάτου σήμερα και των άλλων πόλεων της δυτικής Κορινθίας αργότερα, οδηγεί η κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου κάτω από τη λογική της ιδιωτικοποίησης, της μεγιστοποίησης των κερδών και της ελαχιστοποίησης του «κόστους».

Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας και η ΚΟΒ Κιάτου του ΚΚΕ, με την προσθήκη ότι η χάραξη του έργου είναι «στρεβλή», η λειτουργία του αντιλαϊκή και, εκτός όλων των άλλων, οδηγεί στην έλλειψη ουσιαστικά των αναγκαίων παράπλευρων και αντιπλημμυρικών έργων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συμμετοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων στα εγκαίνια του έργου τον περασμένο μήνα. Γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη τη συναίνεση που υπάρχει ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού οι «διαμαρτυρίες» για το έργο από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο δήμο, περιορίστηκε στη μη συμμετοχή της στο γεύμα με τους υπουργούς.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση στο λαό ότι με τη λειτουργία του προαστιακού θα υπάρξει ανάπτυξη δήθεν για όλους. Ομως ανάπτυξη για την εργατική τάξη, την αγροτιά και τη νεολαία δε γίνεται με μερική απασχόληση, χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, συντάξεις πείνας, απαράδεκτα χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων και υπερχρέωση στις τράπεζες».

Η ΝΕ Κορινθίας και η ΚΟΒ Κιάτου του ΚΚΕ καλούν το λαό της περιοχής να μην τρέφει φρούδες ελπίδες ότι θα τον σώσει ο προαστιακός και να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας στους δρόμους και στην κάλπη: Αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες, σύγχρονες, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προαστιακό με συχνά δρομολόγια, φθηνό εισιτήριο και δωρεάν μετακινήσεις από και προς την εργασία. Κατάργηση όλων των διοδίων. Αμεση κατασκευή των αναγκαίων παράπλευρων και αντιπλημμυρικών έργων, χωρίς επιβάρυνση του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ