Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Μία από τα ίδια στη συνεδρίαση της ΚΠΕ

Κατά πλειοψηφία η ΚΠΕ του Συνασπισμού ενέκρινε το περασμένο Σάββατο την εισήγηση για την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος, η οποία έγινε από τον γραμματέα της ΚΠΕ, Ν. Χουντή, και την πολιτική διακήρυξη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζεται σε συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη.

Οπως αναμενόταν, η ανανεωτική πτέρυγα καταψήφισε, ενώ υπήρξε ένα λευκό. Το σώμα ήταν διευρυμένο καθώς συμμετείχαν και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Σε ό,τι αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, παρά τις προτροπές να υποβοηθηθούν οι υποψηφιότητες στελεχών που προέρχονται από τη νεολαία, ώστε να ανανεωθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΝ, η απόφαση τελικά - κατόπιν και των αντιδράσεων που προϋπήρξαν από τους υπάρχοντες βουλευτές - ήταν πως όποιος θέλει να είναι υποψήφιος θα είναι και στην περιφέρεια που επιθυμεί.

Η συνεδρίαση κύλησε σε υποτονικό κλίμα, με την πλειοψηφία να υπεραμύνεται του σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής διακήρυξης και τη μειοψηφία να ξανακαταθέτει τη διαφωνία της, και όλους μαζί να συγκλίνουν στην ανάγκη να κερδηθεί «η μάχη της ηγεμονίας εντός της Αριστεράς», όπως ακριβώς το έθεσε το συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΝ Αλ. Καλύβης, αναφερόμενος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ